Cele mai comune greseli in folosirea cremelor solare

Stim ca nu putem tine copiii in soare fara sa le ungem pielea delicata cu o crema solara. Si cei mai multi dintre noi reusim sa facem asta, oricate lucruri presante am avea pe cap. Insa ar trebui sa tinem cont de faptul ca aceste creme nu se folosesc oricand si oricum, ci ar trebui respectate cateva reguli ca sa fie cu adevarat eficiente.

Care sunt greselile pe care le facem frecvent:


  1. Folosim crema de soare numai pe plaja

Ne-am obisnuit sa nu lasam copiii pe plaja fara sa-i dam cu crema solara. Insa in restul timpului ignoram total faptul ca stau tot afara, tot in bataia razelor soarelui. Ar trebui sa-i dam cu o crema solara inainte de a iesi din casa, indiferent daca merg la plaja sau sa se joace intr-un parc.

  1. Nu o aplicam regulat

Crema solara ofera protectie, insa nu pentru intreaga zi, asa cum obisnuim sa o utilizam. Daca am citi ce scrie pe sticla cel mai probabil am descoperi ca nu ofera protectie impotriva razelor nocive ale soarelui decat timp de doua ore. Dupa care ar trebui sa o aplicam iar.

  1. Aplicam prea putina

Cand pui putina crema nu prea reusesti sa faci mare lucru in materie de protectie solara.

  1. Ne bazam numai pe crema solara

Crema solara este buna, insa nu face minuni. Daca stim ca ne vom expune mult razelui soarelui, atunci este bine sa folosim si tricouri si sepci cu protectie UV.

  1. Daca stai la umbra nu mai ai nevoie de crema de soare

Trecand peste faptul ca nu am vazut copil sa stea pe loc ca sa fie numai sub protectia umbrelei de soare, aceasta nu reuseste oricum sa te protejeze de toate efectele negative ale razelor solare. Asa ca este necesar sa te dai cu crema, chiar daca iti planifici sa stai numai la umbra.

  1. Folosesti crema prea tarziu

Cremele solare nu isi fac efectul imediat. Este recomandat sa te dai cu ele cu 30 de minute inainte de a te expune razelor solare, pentru a obtine cele mai bune rezultate.

  1. Portiuni de corp pe care nu prea le bagam in seama

Ni se intampla adesea sa dam crema pe obraji, insa sa uitam de nas sau de frunte. Cel mai probabil nu ne vom da cu crema pe portiunile interioare are mainilor si picioarelor. Asa ca apare riscul ca aceste portiuni de piele sa se arda, spre deosebire de celelalte.

Photo by Jelleke Vanooteghem on Unsplash

Citeste si

Expunerea bebelusilor si copiilor mici la soare

5 idei ca sa te pregatesti de plaja

Adauga comentarii!