Distractie intr-o zi ploioasa, in casa

Cand este vreme frumoasa afara lucrurile sunt mai usor de gestionat – il scoti pe copil in parc sau pe strazi sau in natura si el va fi intotdeauna atras de ceva care sa ii mentina curiozitatea.

Insa daca trebuie sa petreci toata ziua in casa si nici nu are colegi de joaca lucrurile se complica. Trebuie sa iti pui bine de tot imaginatia la incercare ca sa fie o zi placuta pentru amandoi. Iti vom da cateva idei de jocuri. Cu cat sunt mai multe, cu atat mai bine, intrucat copiii mici nu pot urmari o activitate vreme prea indelungata.


Construieste un cort

Nu ai nevoie de mare lucru, doua scaune si un cearceaf pot rezolva problema. Poti pune inauntru cateva lucruri, ca sa il faci atractiv – perne, jucarii. Dupa care nu va ramane dacat sa va inchipuiti fel de fel de lucruri – este un cort in padure, este un castel, este un buncar etc

Un teatru de papusi

Nu este distractie mai mare decat sa asculti povesti. Asa ca poti improviza un teatru de papusi. Nu te opri in faptul ca nu ai papusi propriu-zise, foloseste ce ai prin casa. De ex jucariile de plus sunt foarte bune. Dar poti desena fata si degetelor.

O petrecere cu muzica

O petrecere aduce multa veselie. Te costumezi, asculti muzica, dansezi, mananci ceva bun. Nimic nu te impiedica sa faci o petrecere chiar acum. Si prelungeste pregatirile, ele fac parte din distractie.

O cursa cu obstacole

Copiii au multa energie si o cursa cu obstacole poate sa fie exact lucrul de care ai nevoie. Ai grija insa la sigurata copilului.

Fotografii

Puteti face fotografii, dar si sa va uitati la cele vechi si sa povestiti ce ati trait. Copiii iubesc sa auda vorbindu-se despre ei.

Pregatiti impreuna ceva de mancare

Daca tot sunteti impreuna de ce nu ati profita ca sa pregatiti impreuna ceva de mancare? Cu siguranta copilul s-ar arata interesat sa isi orneze propria pizza sau sa se joace cu un aluat. Va fi nevoie sa cureti ceva mai mult, insa ai timp, pentru ca sunteti in casa. Da-i ceva sa coloreze, cat timp tu cureti, ca sa nu se plictiseasca.

Joaca in baie

Joaca cu apa este mereu pe primul loc in preferintele copiilor. Nu trebuie sa astepti seara pentru o baie lunga. Ea poate avea loc oricand.

Asa ca poti transforma statul in casa intr-o zi speciala, in care orice este posibil.

Photo by Jelleke Vanooteghem on Unsplash

Citeste si

Ce sa incurajezi in jocul copiilor

Cum construiesti o relatie puternica cu copilul tau

Adauga comentarii!