Masuri generale pentru siguranta in casa

De indata ce copilul tau invata sa mearga trebuie sa te uiti cu atentie la casa ta si sa analizezi ce este periculos pentru un copil mic. Iar apoi sa faci schimbarile necesare, astfel incat sa nu mai fie.

Iti vom da o lista in functie de care sa faci verificarile privind siguranta, astfel incat sa ai certitudinea ca nu ai scapat din vedere ceva important.


Cel mai bine este ca majoritatea modificarilor sa le faci atunci cand bebelusul este inca mic si nu are nevoie de ele propriu zis. Astfel, vei avea suficient timp la indemana si nici nu te vei trezi cu prea multe cheltuieli dintr-o data.

Electricitate

Primul lucru este sa cumperi protectii pentru toate prizele care sunt mai jos de nivelul mijlocului sau la care se poate ajunge daca te urci pe mobile.

Daca ai cabluri electrice lasate liber in casa gaseste o modalitate de a le ascunde, de a le acoperi sau pur si simplu de a le prinde, astfel incat sa nu se poata trage de ele.

Mobila

Mobila trebuie prinsa in perete. Prinde dulapurile sau corpurile de biblioteca inalte. Prinde mai ales dulapurile ale caror sertare se pot trage in afara.

Dar nu numai mobila este potential periculoasa, si televizoarele pot sa fie daca nu sunt prinse.

Obiectele din casa

Tot ceea ce este la nivelul copilului ar trebui sa fie inspectat. Indeparteaza lucrurile periculoase – ce este ascutit sau se poate sparge sau este format din parti mici. Pune sisteme de siguranta la toate usile dulapurilor.

Perdelele

Nu este deloc o buna idee sa ai perdele care ajung pana la pamant. Le-ai putea inlocui cu totul, sau pur si simplu sa le cosi, pentru o perioada, astfel incat sa fie mai scurte. Daca perdelele au snururi de legare, renunta la ele cu totul.

Obiecte de care te poti impiedica

Nu pune pe jos obiecte de care te poti impiedica atunci cand nu te uiti pe unde mergi, cum ar fi un taburet asezat in mijloc. Verifica sa nu ai covoare care ar putea sa alunece.

Pe langa aceste lucruri sunt si aspecte la care trebuie sa fii atent in permanenta:

  • aragazul si oalele fierbinti
  • animalul de companie
  • sa nu se aplece pe fereastra
  • sa nu poata iesi din casa fara sa iti dai seama

Adauga comentarii!