Sarcina. Cateva sfaturi bune, cateva pe care sa le ignori

Toata lumea are de dat sfaturi privind sarcina si primul an de dupa nastere. Unele sfaturi sunt chiar utile, altele se dovedesc mai utile decat ai crede. Unele se dovedesc a fi foarte greu de pus in aplicare, desi la prima vedere par logice. Iar unele sunt pur si simplu rautati.

Toata aceasta comunicare este un pic cam ca o jungla. Important este sa iti dai seama in ce categorie intra fiecare sfat si cam ce ar trebui sa faci cu el. Cred ca, folosind exemple, lucrurile vor deveni mai clare.


Gaseste un serial la care iti place sa te uiti

Poftim?, te vei intreba. Cum as putea urmari un serial daca toata lumea se plange ca nu apuca macar sa isi faca un dus? Explicatia este simpla. Nu apuci sa faci un dus pentru ca nu poti lasa bebelusul singur. Dar cat stai cu orele pe canapea sa il hranesti ai putea sa te uiti la un serial.

Dormi cand doarme bebelusul

Acesta chiar este un sfar util. Insa nimeni nu pare sa reuseasca sa il puna in aplicare. Pur si simplu se strang prea multe lucruri de facut. Insa din cand in cand poti incerca.

Da-mi de stire daca ai nevoie de ceva

Auzim asta tot timpul, mai ales la prima nastere. Si oamenii care spun aceste cuvinte chiar sunt dispusi sa ajute. Exista o intreaga pleiada de motive pentru care gasim sa nu dam curs invitatiei. Si gresim.

Bebelusul meu doarme toata noaptea, de la 5 saptamani

Minunat, ce poti spune. Doar sa te bucuri pentru persoana aceasta fericita si sa treci mai departe. Nu trage de aici nicio concluzie, nu exista niciuna. Nu intreba cum a procedat. Pur si simplu este o intamplare si nu se transfera.

Nasterea mea a durat infinit de ore si in timpul ei…

Ei bine, daca este vorba de povesti de groaza despre nastere atunci acestea sunt cu duiumul. Toata lumea pare sa aiba o poveste de groaza la indemana. Daca nu a lui, atunci a unei prietene a unei verisoare a vecinei de la etajul doi. Evita.

Intotdeauna uita-te la tine cand deschizi usa

Un sfat de bun simt, daca ai grija de un bebelus. Nu prea arati ingrijit facand asta. De fapt nici nu iti impune astfel de standarde. Doar sa nu uiti sa iti pui rapid o bluza peste sutienul de alaptat, in caz ca ai uitat sa faci asta.

Photo by Filip Mroz on Unsplash

Adauga comentarii!