Invatatul la olita – diferente intre baieti si fete

Ai spune ca nu este mare diferenta intre baieti si fetite atunci cand este vorba despre invatatul la olita. Insa nu este chiar asa.

Baietiei

Este posibil ca baieteii sa invete mai tarziu decat fetitele sa faca la olita. Din aceasta cauza este bine sa fii atent la semnele ca este gata si nu la varsta.


Baieteii probabil ca se murdaresc mai mult. Si murdaresc mai mult in jur. Din fel de fel de motive. Cel mai adesea pentru ca nu au tintit bine. Sau ca, jucandu-se, nu au observat ca ar avea nevoie la toaleta.

Capacul de la wc. Stiu, pare ciudat, dar baietii sunt urmariti inca de cand sunt mici de problema capacului de la wc. Trebuie sa aveti grija voi sa il ridicati cand merge la toaleta, altfel ii este mult mai greu sa nimereasca in vas. Si sa il lasati jos daca trebuie sa se aseze pe wc. Multi se incurca in aceste reguli.

La olita sau la toaleta? Ai fi tentat sa spui ca la olita, insa sunt sanse mari sa se murdareasca mult pe langa. Asa ca solutia mai buna ar putea sa fie la toaleta. Eventual cu o treapta ajutatoare, daca nu ajunge.

 

Fetite

Igiena. Cel mai important lucru este sa o inveti sa se stearga corect, intotdeauna din fata in spate.

Hainele. Multe fetite poarta salopete. In momentul in care invata sa mearga la olita ar trebui sa renunti la ele. Cu fustele sau rochitele nu este nicio problema, doar sa le inveti cum sa le ridice, ca sa nu le murdareasca.

Imitatia. Aproape toate fetitele vor incerca la un moment dat sa faca pipi stand in picioare, mai ales daca au un frate. Se va lamuri singura ca nu se poate, chiar daca vei avea destul de mult de curatat.

 

Desigur, multe lucruri raman la fel, cea mai importanta fiind igiena. Nu uitati sa le amintiti de fiecare data sa se spele pe maini dupa ce au folosit olita.

Citeste si

Care este cel mai bun moment sa incepi sa il inveti pe copil sa faca la olita

Cum este cand ii inveti pe copii sa faca la olita

Adauga comentarii!