Cateva mantre care iti fac viata de proaspata mama mai usoara

Cand tii pentru prima oara un bebelus de abia nascut in brate sentimentul de frica poate sa fie coplesitor. In permanenta iti trec prin cap ganduri in legatura cu ceea ce nu ar putea sa mearga bine. Sunt cateva adevaruri care te pot ajuta sa treci peste aceasta stare de spaima.

Bebelusii nu se sparg

Chiar daca par incredibil de fragili atunci cand te uiti la ei, bebelusii nu sunt casabili prin simpla atingere. Poti sa ii iei in brate fara sa iti fie frica sa nu le faci rau. De fapt, este suficient sa te uiti cum ii tin asistentele in spital, fara infinitele noastre precautii, ca sa intelegi asta.


Poti face dus atunci cand doresti

Se pare ca sa iti faci dus este una dintre cele mai dificile sarcini. Parca niciodata nu gasesti timp pentru asta. Si, daca o faci, te tot invinovatesti pentru ca il lasi singur. Dar nu trebuie sa fie asa. Daca este fericit, in cosulet, pur si simplu iei cosuletul cu tine la baie si te speli.

Mai putin facebook si mai multa intuitie

Sa te tot compari cu alte persoane si alte situatii chiar nu ajuta. Mai degraba te va face sa fii si mai stresata sau sa te invinovatesti. In plus, nu vorbesti chiar cu niste experti, asa ca nu te astepta ca raspunsurile primite sa fie neaparat valabile. Apeleaza la intuitie, ai sanse mai mari sa gasesti asa raspunsul corect.

Propriul ritm

Nu trebuie sa iti impui sa faci ceva anume intr-o anumita perioada de timp. Cu bebelusii lucrurile nu functioneaza astfel. Lasa lucrurile sa evolueze, la timpul lor. Mai bine ti-ai ingadui sa gasesti lucruri de care sa te bucuri asa cum sunt ele, imperfecte. Oricat de greu ti-ar fi sa crezi, mai tarziu te vei uita la aceste momente cu nostalgie. Pentru ca toate sunt numai faze, trecatoare, in procesul de crestere.

Viata ta nu va fi tot timpul asa

Da, pare greu de crezut asta, insa viata ta nu va insemna de acum inainte numai schimbat scutece, sculat la ore imposibile si renuntat la orice placere personala. Este adevarat, poate ca asa este acum, insa nu este pentru totdeauna. In cele din urma vei pierde din greutate, in cele din urma vei mai reusi sa te intalnesti cu pietenele, in cele din urma vei putea sa te simti iar mandra de ceva ce ai facut la serviciu etc.

Photo by Humphrey Muleba on Unsplash

Citeste si

 5 lectii pe care le inveti in primul an ca mama

Cum sa adormi, chiar si pentru o ora, daca ai un bebelus mic

Adauga comentarii!