Primul trimestru de sarcina – ce exercitii poti face

In primul trimestru al sarcinii inseamna foare multa noutate si entuziasm. Este bine sa profitam de ele pentru a incepe o rutina sanatoasa si in ceea ce priveste exercitiile fizice. Ai foarte mult de castigat in perioada sarcinii si la nastere daca esti in forma.

Dar ce exercitii poti face? Si, poti face exercitii, daca inainte nu prea ai acordat atentie acestui lucru?


Raspunsul este ca da, in cazul in care nu ai fost sfatuita in sens contrar de doctorul care iti monitorizaza sarcina, chiar este indicata miscarea. Miscarea ajuta corpul sa nu se imbolnaveasca si stimuleaza cresterea unei placente sanatoase, ceea ce este foarte important pentru dezvoltarea bebelusului. In plus, miscarea este si o modalitate prin care poti tine greutatea sub control, aceasta fiind una dintre marile provocari ale sarcinii.

In acest stadiu al sarcinii poti face aproape orice tip de sport doresti – alergat, inot, pilate, aerobic. Daca faceasi sport inainte de sarcina, atunci poti continua in aproape acelasi ritm.

Provocarea cea mai mare vine nu de la alegerea sportului potrivit, ci de la gasirea dorintei de a face sport, tinand cont de senzatiile de oboseala si greata pe care le resimti in primul trimestru. Dar chiar daca nu gasesti suficienta energie pentru sport, atunci poti apela la plimbari in natura. Vor avea si ele un rol benefic.

Ce nu este recomandat, este sa faci sport in timpul verii in orele amiezii si nici sa mergi la sauna. De asemenea, nu uita sa te hidratezi si apeleaza cu incredere la gustari atat inainte cat si dupa ce ai facut sport. La fel, este important sa tii minte ca te poti opri oricand corpul tau simte nevoia de asta.

Photo by Alex McCarthy on Unsplash

Adauga comentarii!