Semne timpurii de sarcina

Daca la prima sarcina este posibil ca la inceput sa nu iti dai seama ca esti insarcinata, la urmatoarele realizezi destul de repede ca ar fi bine sa faci un test, un control medical. Si asta pentru ca exista imediat modificari, atat corporale cat si de stare. Doar ca ele sunt destul de subtile si trebuie sa stii care sunt ca sa le identifici. Merita mentionat ca ele nu apar toate la toate femeile insarcinate.

Lipsa menstruatiei. De obicei acesta este primul semn care iti atrage atentia.


Sani durerosi. Este posibil sa simti ca sunt mai sensibili decat de obicei.

Oboseala. Primul trimestru de sarcina este insotit adesea de multa oboseala, mai ales datorita cresterii nivelului de hormoni.

Urinare frecventa. Este datorata cresterii uterului, dar in niciun caz nu trebuie sa bei mai putina apa.

Greata. Senzatia de greata poate insoti primul trimestru al sarcinii, dar nu la toate persoanele se manifesta la fel de acut.

Mirosurile. Sensibilitatea la mirosuri creste mult. Adesea aceasta sensibilitate este cea care declanseaza senzatia de greata.

Sangerare usoara si crampe. Au loc in jurul perioadei in care ar fi trebuit sa ai menstruatia si se datoreaza implantarii ovulului in uter.

Constipatia. Poate fi ameliorata daca bei suficiente lichide.

Schimbari emotionale. Poti trece prin modificari bruste de emotii sau exacerbarea unor emotii in situatii banale.

Dureri de cap. Poti simti usoare dureri de cap sau chiar ameteala care se manifesta impreuna cu senzatiile de greata si de oboseala.

Photo by Allef Vinicius on Unsplash

Adauga comentarii!