Cat de devreme poti face un test de sarcina?

In cazul in care iti doresti un copil si urmaresti cu atentie perioada ovulatiei, probabil ca momentul pana cand rezultatul testului de sarcina este relevant ti se pare foarte lunga.

Timpul standard de asteptare este de 2 saptamani. Si asta pentru ca nu poti prezice cu exactitate cand are loc procesul fecundarii ovulului. Spermatozoizii pot sa traiasca pana la 10 zile, asa ca nu se poate cunoaste cu exactitate ziua in care ovulul este fecundat. Dupa fecundare, calatoria acestuia catre uter si implantare de abia incepe.
Prin urmare, chiar daca sunt unele teste de sarcina pe care scrie ca pot oferi rezultate corecte la 6 zile de la ovulatie, aceste rezultate nu sunt in totalitate sigure.
Cele mai sigure rezultate sunt oferite de testele de sarcina la cateva zile dupa ce se observa intarzierea ciclului menstrual.


Sa faci sau nu rapid un test de sarcina?

Exista si cazuri in care se pot observa rezultate pozitive foarte devreme, asa cum este indicat pe testele de sarcina. Insa nu in toate din aceste cazuri ovulului se si implanteaza, putand sa apara menstuatia. In cazul in care iti doresti de mult timp sa ramai insarcinata si urmaresti cu atentie tot ceea ce se intampla cu corpul tau, aceste cateva zile pot sa fie foarte chinuitoare si, in final, dezamagirea sa fie foarte mare.

Intrucat, dupa cum se vede, nu exista un raspuns foarte sigur pentru o perioada de doua saptamani, ramane la alegerea fiecareia dintre noi cat de devreme face testul de sarcina. Exista femei care il fac zilnic, pentru ca asta le linisteste, in timp ce altele prefera sa astepte pana sunt sigure de corectitudinea rezultatului.

Cum alegi un test de sarcina care indica rezultate devreme

Testele de sarcina se bazeaza pe masurarea nivelului la care exista hormonul hCG in urina. Acest hormon devine de doua ori mai concentrat in primele trei zile de la implantarea ovulului in uter si tot creste ulterior. Exista teste care devin pozitive in momentul in care concentratia de hCG trece de 10 mIU/ml, in timp ce altele indica sarcina la peste 25 mIU/ml.

Adauga comentarii!