De ce nu reusesti sa scapi de lucrurile din casa

In fiecare toamna ai o noua sansa sa iti pui ordine in casa si sa scapi de lucrurile pe care nu le folosesti. Si ar trebui sa profiti de ea din plin, intrucat un spatiu in care sunt aruncate o multime de obiecte este un spatiu care te apasa, te oboseste si, in cele din urma, te impiedica sa fii fericit.

De multe ori plecam in aceasta calatorie a eliberarii spatiului plini de avant, insa ne pierdem pe parcurs si observam, in final, ca avem tot atat de multe lucruri. Sau poate chiar mai multe, pentru ca am descoperit ca ne lipsesc cateva si mergem rapid la magazin ca sa remediem problema. Unde gresim:


1. Ne este greu sa renuntam la unele posibilitati din viitor

Frica mare care ne apasa atunci cand este momentul sa aruncam lucruri este intrebarea – dar daca voi avea nevoie de el in viitor? Si asa ajungem sa pastram patine de 15 ani vechime desi nici nu mai tinem minte de cati ani de zile nu am mai fost la patinat. Insa nu ne-ar placea sa traim cu ideea ca toata viata noastra de acum inainte nu vom mai patina. Insa atunci cand arunci lucruri nu este vorba despre nicio decizie atat de drastica. Pentru ca, si daca mergi la patinaj de 2 ori pe iarna, de acum inainte, oare merita sa ai propriile tale patine si sa ocupi atat de mult din spatiul vital? Pana la urma, poti oricand sa inchiriezi.

2. Nu aruncam, relocam

Din diverse motive, putem ajunge sa nu aruncam nimic. Doar ajungem sa plimbam lucrurile dintr-o camera in alta. Si asta poate sa fie bine. Pentru ca ar putea insemna ca punem fiecare lucru la locul lui. Ceea ce ajuta un pic cu spatiul, insa numai intr-o mica masura.

3. Vrem rezultate mult prea rapid

Lucrurile de care vrem sa scapam arareori ne sar in ochi in fiecare zi. Mai degraba ele sunt ascunse prin dulapuri in care foarte rar ajungem. Si asta pentru ca este normal sa ai la vedere / la indemana lucrurile de care ai nevoie zilnic. Daca vrem cu adevarat rezultate notabile trebuie sa fim de acord ca un astfel de proiect se poate intinde pe mai multe saptamani / luni.

4. Nu avem o organizare a procesului

Daca stam prea mult sa ne gandim daca avem sau nu nevoie de un lucru cel mai probabil sfarsim prin a-l nu arunca. Si la aruncat primul impuls ar trebui sa fie cel corect. Ne simtim straini de un lucru atunci cand il vedem? Atunci sa nu il mai tinem!

Doar ca trebuie sa avem un loc in care sa punem lucrurile de care vrem sa scapam si sa stim ce se intampla cu ele cand ne parasesc casa. De exemplu, ne este mult mai simplu sa scapam de hainele copiilor daca stim ca ele vor ajunge la alti copii care au nevoie de ele decat daca ne gandim ca le vom arunca pur si simplu la gunoi.

Photo by Jilbert Ebrahimi on Unsplash

Adauga comentarii!