Ce trebuie sa stii despre vopsirea parului in timpul sarcinii

In general, pentru multe lucruri si activitati pe care vrei sa le faci in perioada sarcinii, trebuie sa te documentezi bine inainte de a le face pentru a sti cu certitudine ca acele lucruri nu afecteaza bebelusul. De multe ori, unele lucruri care par destul de banale, pot influenta dezvoltarea bebelusului si pot afecta sarcina. De exemplu, anumite ceaiuri pot induce travaliul inainte de vreme, pestii de dimensiuni mari pot fi contaminati cu mercur, anumite parfumuri si produse cosmetice pot contine chimicale daunatoare pentru fat s.a.m.d.

Asadar, cat de sigura este vopsirea parului in timpul sarcinii?

Potrivit unor studii realizate de OTIS (Organizatia Specialistilor in Informatii Teratologice din SUA si Canada), o organizatie specializata pe studierea potentialelor riscuri reproductive, in timpul vopsirii parului, foarte putine chimicale sunt absorbite in organism, lucru care nu constituie un pericol pentru mama si fat. Cu toate astea, nu exista suficiente cercetari pe aceasta tema, care sa garanteze ca vopsirea parului in timpul sarcinii este sigura 100% si nu provoaca malformatii la fat. Asadar, cel mai bine este sa eviti vopselele care contin chimicale si sa alegi unele cat mai naturale. Aceste vopsele se gasesc de obicei in farmacii si sunt foarte rezistente.


Care sunt precautiile de care sa tii cont daca vrei sa iti vopsesti parul in perioasa sarcinii?

1. Amana vopsirea parului pentru trimestrul 2 de sarcina, cand dezvoltarea fatului a trecut de stadiul critic.

2. Incearca sa alegi vopsele de par pe baza de plante, fara amoniac.

3. Daca iti vopsesti singura parul acasa, foloseste manusi si stai intr-o camera bine aerisita, pentru a minimiza cat mai mult expunerea la chimicalele din vopsea.

4. Nu lasa vopseaua pe par mai mult decat este necesar.

5. Incearca sa nu te vopsesti de mai multe ori in perioada sarcinii.

6. Inainte de a te vopsi, fa-ti un test pe o zona restransa pentru a fi sigura ca nu exista niciun risc de alergii.

7. Daca ai un istoric de alergii, amana vopsirea parului pana dupa nastere.

8. Alege vopseaua henna, este naturala 100% si se gaseste in tot felul de nuante la magazinele naturiste. Ai grija sa citesti mereu lista cu ingrediente pentru a fi sigura ca nu contine chimicale.

Daca te nelinisteste ideea de a-ti vopsi parul, atunci evita sa ti-l vopsesti. Incearca pe toata perioada sarcinii sa nu faci lucruri care te fac sa te simti inconfortabil sau care iti provoaca foarte multa ingrijorare.

Citeste si:

10 produse de frumusete pe care le poti folosi in timpul sarcinii

Sunt permise alimentele picante in timpul sarcinii?

De ce e bine sa folosesti ulei de cocos in perioada sarcinii

Sursa: babycenter.com.

Sursa foto: fmfm.de.

 

Adauga comentarii!