Sotia ta va avea un copil. Cum procedezi?

Exista un soi de banc care spune ca atunci cand sotia ta are un copil te duci la o mare petrecere alaturi de toti prietenii pe care ii poti strange. Nu are sens sa iti spun ca nici nu poate fi vorba despre asa ceva. Uite cum trebuie sa procedezi atunci cand sotia ta are un copil.

Sa fii prezent

Fara indoiala poate sa fie o perioada indelungata, sa iti fie foame, sa te plictisesti, sa trebuiasca neaparat sa rezolvi ceva. Nu exista insa niciun motiv pentru care ai fi in alta parte decat langa ea. Adica niciunul intemeiat.


Sa rabzi

Ti se pare ceva scarbos? Gandeste-te cum i se pare ei. Ti se face frica? Gandeste-te cat de frica trebuie sa ii fie ei. Nu mai ai rabdare? Atunci cata nerabdare trebuie sa aiba ea ca sa auda ca totul a trecut cu bine. Ti se pare ca ti-au amortit toate oasele si ai vrea cumva sa iesi la o plimbare? Sa nu cumva sa ii spui asta.  Asa ca, orice ar fi, nu te pune in mijlocul universului si rabda.

Sa fii emotional implicat

Nasterea este insotita de foarte mari emotii intotdeauna. Fie ca este cezariana, fie ca este nastere naturala este dureros. Si exista si posibilitatea sa apara probleme. Poti sa fii la primul copil, poti sa fii la al 5-lea, nasterea te lasa epuizat, stresat, enervat. Intrucat tu nu ai depus niciun efort, fii tu cel plin de calm si atentie si intelegere.

Sa fii activ

Probabil dupa nastere vor fi lucruri care trebuiesc aduse, intrucat niciodata nu ai geanta pregatita perfect. Daca mai sunt si copii mai mari, acestia trebuiesc ingrijiti. Iar daca nu sunt atunci intreaga grija trebuie indreptata catre mama, sa o ajuti pe ea. Dupa nastere pana si lucrurile simple, cum ar fi sa iei un pahar cu apa de la bucatarie, pot parea complicate. Uita o perioada de comoditatea ta si ofera-ti intreaga disponibilitate. Fa lucruri si fara sa fii rugat.

Sa fii un parinte

Ai un bebelus nou, mic, care nu poate face nimic singur si trebuie ingrijit 24 din 24 de ore. Uita de impresia ca barbatii nu s-ar descurca, nu ar stii ce anume sa faca, doar ar inrautati lucrurile. In primul rand nu este adevarat si in al doilea rand nu este corect pentru niciunul dintre cei implicati sa iti asumi o asemenea distanta. Daca faci asta, sa nu te miri daca relatia ta de cuplu se strica.

Citeste si

6 semne care anunta nasterea

7 schimbari care au loc in corpul femeii dupa nastere

 

Adauga comentarii!