Cum sa faci economii atunci cand esti parinte

Cand esti parinte este imposibil sa te descurci bine daca nu esti atent la aspectul financiar. Pentru ca lucrurile pot foarte usor sa iti scape de sub control. Nici nu mai ai la fel de mult timp sa lucrezi, iar cheltuielile se pot dubla sau tripla. Cum trebuie sa procedezi.

Sa faci un buget

Nu lasa banii sa se duca dupa cum s-o intampla. Este minunat ca ii ai, iar ca sa nu iti scape printre degete, fa un buget – procent sau suma pentru cheltuieli obligatorii, procent pentru o viata mai frumoasa, procent pentru economii. Si incearca sa nu il incalci. Iar daca simti ca nu iti ajung banii este cu atat mai important sa ai un buget, sa stii exact pe ce anume se duc banii.


Sa primesti lucruri la mana a doua

Copiii folosesc lucrurile numai o perioada scurta de timp. Vorbim aici mai ales de haine, insa si de carucioare, biciclete, unele jucarii. Asa ca adesea ai de unde sa primesti la mana a doua lucruri care sunt inca in forma buna. Nu le refuza si da si tu mai departe.

Sa cumperi in cantitati mari

Daca vezi oferte pentru lucruri de care stii ca ai neaparata nevoie, cum ar fi laptele praf sau scutecele profita de ele si cumpara mai mult. Procedeaza la fel pentru orice lucru care stii ca nu se altereaza cu timpul.

Sa cumperi la reduceri

Exista situri care ofera la pret mai mic decat magazinele fizice. Exista si perioade in care toate magazinele ofera reduceri. Profita de ele pentru a cumpara ceea ce ai nevoie.

Sa gatesti acasa

Desigur, din cand in cand va mai puteti rasfata si voi, si copiii, insa in general este bine sa gatesti acasa. Chiar si cand este vorba despre cafea sau pranz. Daca nu cumperi mancare din oras faci reduceri serioase, mai ales daca regula se aplica tuturor membrilor familiei.

Sa tai de pe lista ce nu este necesar

Chiar se mai uita cineva la TV? Daca nu ai putea renunta la cablu. Ai putea sa alergi in parc in loc sa mergi la sala sa faci exercitii? Ai putea sa iei un aparat si sa inveti sa iti tunzi copiii singur in loc sa mergi la frizerie? Si tot asa, cu fiecare lucru in parte.

Citeste si

Cum iti inveti copilul sa faca economii si sa aprecieze valoarea lucrurilor

Cum ti se schimba viata dupa ce ai nascut

 

Adauga comentarii!