Iarna este perfecta pentru organizarea casei

Oricat de multe activitati ti-ai planifica, este evident ca iarna petreci mai mult timp in casa decat in celelalte anotimpuri. Asa ca poti profita de aceasta perioada pentru un pic de organizare, care implica si sa renunti la lucrurile pe care nu le mai folosesti.

Cateva trucuri iti pot face viata mai usoara:


Plasa cu lucruri de donat

De la un anotimp la altul tot descoperim lucruri pe care nu le mai purtam, fie pentru ca ne-am saturat de ele, fie pentru ca nu ne mai vin. In momentul in care am descoperit asta, ar fi perfect daca nu le-am mai pune la loc, in dulap, pentru o decizie ulterioara. Daca avem o plasa in care sa le punem atunci stim ca nu ne vor mai cadea inca o data in mana.

Actele sunt puse in ordine?

De-a lungul unui an se strang tot felul de chitante si acte. De unele este posibil sa ai nevoie, insa de altele cu siguranta nu. Si este minunat sa incepi noul an stiind ca partea financiara este tinuta sub control.

Nu uita de dispozitivele electronice

Un pic de ordine in computer si telefon nu strica. Poti sterge numerele de telefon ale persoanelor cu care nu crezi sa mai vorbesti vreodata, poti sterge fisiere de care nu mai ai nevoie, poti arhiva fotografiile facute in timpul anului.

Jucarii si carti

Nu are sens sa pastrezi toate jucariile pe care le-a avut vreodata copilul. Odata cu varsta preferintele sale se schimba foarte mult. Foloseste aceasta perioada in care stati mai mult in casa pentru a observa cu ce anume se joaca copilul, de ce carti este atras. Functioneaza perfect mai ales la copiii mai mari.

Obiecte din casa

In fiecare an mai luam cateva decoratiuni, mai primim o patura sau o rama de tablou. Este momentul sa decidem ce pastram si ce nu. O casa aglomerata cu fel de fel de lucruri nu este in niciun caz o casa mai frumoasa. Ba chiar are un efect negativ asupra psihicului nostru.

Photo by Toa Heftiba on Unsplash

Adauga comentarii!