Diversificarea: primele alimente

Primii pasi in diversificare par atat de complicati, incat nasc cosmaruri proaspetelor mame infricosate ca ar putea sa faca un lucru gresit si de acolo totul sa se rostogoleasca catre din rau in mai rau.

Din fericire, nu este nimic altceva decat drobul de sare. Nu exista copil de scoala sau macar de gradinita care sa manance numai lapte, asa ca fricile nu sunt intemeiate. Iar principiile diversificarii sunt, in fond, destul de simple.


Noile alimente se servesc sub forma de piure

Asta inseamna ca ele trebuie sa fie bine fierte inainte (sau facute la aburi, pentru a le pastra gustul si calitatile) si apoi pasate pana cand devin o pasta fina. La inceput, cat de fina se poate, urmand ca in timp sa se paseze din ce in ce mai putin.

Care sa fie primele alimente?

Alimentele se introduc pe rand, pentru ca, daca exista vreo problema, sa stii care este cauza.
In general, doctorii recomanda sa alegi alimente bogate in fier, intrucat inspre varsta de 6 luni este posibil sa apara un deficit. Prin urmare, printre primele alimente ar putea sa se numere: pui, peste, mazare, linte.

Alte alimente care pot sa faca parte din prima diversificare:
– mar, para, avocado, banana
– cartofi, morcovi

Raspunsurile la unele dintre cele mai comune intrebari:

– nu este necesar sa adaugi sare sau zahar in mancarea bebelusilor

– la inceput, bebelusul nu va manca mai mult de o lingurita, doua

– daca vrei sa cumperi ceva pentru diversificare, o lingurita buna este esentiala. Ea ar trebui sa fie moale.

– nu te astepta sa manance tot ce i-ai gatit sau sa fie imediat incantat de un aliment nou.

Photo by Rodrigo Pereira on Unsplash

Adauga comentarii!