Cum creezi o conexiune cu copilul

In acest articol ne referim mai ales la tati si la primii ani de viata ai copilului. Consideram ca pentru taticii care petrec mult timp in afara casei este cel mai dificil sa creeze o conexiune cu copiii in primii ani de viata ai acestora. Dar nu este imposibil si nici dificil, doar trebuie sa ai multa disponibilitate.

Ce ai putea face:


Joaca-te cu copilul

Nu impune tu jocuri, ci mai degraba observa cum se joaca si alatura-te si tu jocului sau. Poate ca este un joc despre un garaj sau despre o gustare luata impreuna cu papusile. Indiferent ce ar fi cauta sa te implici in activitate si mergi pe mana lui.

Implica-l in activitatile tale casnice

Asa cum este normal, sunt si lucruri de facut prin casa. Implica-l si pe copil in aceste activitati ale tale, fie ca aduci cumparaturile de la masina sau pui aspiratorul. In primii ani copiii iubesc sa imite tot ceea ce fac adultii.

Momente impreuna

Incearca sa iei mesele de acasa impreuna cu copilul sau poate doar o gustare. Poate ca el isi bea laptele in timp ce tu iti bei cafeaua de dimineata. Foloseste acest timp pentru a comunica.

O zi dedicata lui saptamanal

Daca esti plecat in zilele lucratoare, in zilele de weekend ii poti dedica copilului o zi intreaga si sa planuiti tot felul de activitati impreuna. Lasa-l si pe copil sa decida ce anume i-ar placea sa faca. In acest fel vei cunoaste mai bine preferintele sale si puteti construi impreuna noi obiceiuri.

Pentru toate acestea insa, este ential sa renunti la lucrurile care te-ar putea deconecta de la ceea ce se intampla in jur atunci cand ajungi acasa: fara mesaje de la munca, fara privit in ecrane etc.

Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

Adauga comentarii!