Adu copiii in bucatarie

Perioada actuala, cand petrecem destul de mult timp acasa impreuna, este perfecta pentru a introduce copiii in tainele bucatariei.

In acest fel reusim sa-i mai desprindem un pic de ecrane, petrecem timp impreuna si in acelasi timp facem si ceva util, care ii va fi de ajutor copilului in viitor.


Dar ce anume ar putea gati copiii astfel incat sa fie sigur?

Pizza

Copiii ar putea incerca sa faca pizza inca de la varsta de 2 ani. Ei iubesc sa se joace atat cu aluatul cat si sa atinga diverse tipuri de mancare. Si chiar daca nu faceti aluat in casa, pizza tot poate fi excelenta, daca adaugati si legume si il obisnuiti pe copil sa combine mai multe tipuri de mancare.

Salate

Salatele sunt sanatoase si pot sa fie si foarte hranitoare. Pe langa legume, puteti sa mai adaugati si paste sau bucatele de pui. Ce ar putea face copiii? Ar putea sa taie ingredientele in bucatele sau, daca vi se pare prea periculos, ar putea sa le combine.

Sanvisuri

Pot sa fie simple sanvisuri sau sa fie un pic mai complexe, ca fajita cu pui si salata.

Urmatorul pas: aragazul

Odata ce au mai crescut, insistati sa invete sa umble si cu caldura. Ar putea sa isi faca o omleta, intrucat este ceva foarte simplu. La fel, este foarte usor sa fiarba paste sau cartofi pentru un piure.

Cu cat obisnuiesti copiii mai devreme cu mancarea, sub toate aspectele sale, cu atat cresc sansele ca el sa manance sanatos si sa aprecieze mancatul alaturi de altii, ca un mod de socializare. In plus, independenta sa creste cu mult, la fel ca si increderea in sine.

Photo by Annie Spratt on Unsplash

Adauga comentarii!