Mai putin stres, mai multa bucurie

Atunci cand copiii sunt mici, mamele trec printr-o perioada intensa de stres, care se adauga la lipsa de somn si timp personal, astfel incat ajung adesea in situatia de a nu mai face fata si de a nu se mai bucura de aceste momente speciale. In general, simti ca nu este ceva in regula, dar nu stii cum ai putea remedia. Venim cu cateva idei:

Discursul interior

O mare parte din greutatile care ni se par insurmontabile, sunt datorate discursului interior. Atunci cand ne spunem ca trebuie obligatoriu sa facem ceva sau cand ne certam pentru ceva ce nu ne-a reusit adancim starea de stres. Sa facem planuri este util, dar sa le tratam ca pe niste linii directoare, nu ca pe o modalitate de a pune presiune.


Lucrurile de baza

Chiar daca ai impresia ca nu ai timp de nimic, nu renunta la lucrurile de baza: trebuie sa mananci, sa te speli, sa te schimbi, sa incerci sa arati decent. Fa toate aceste lucruri la inceputul zilei, fara a le supune vreunei negocieri. Vei observa ca si starea de spirit se va imbunatati pe parcursul intregii zile daca iti acorzi acest timp important.

Rezolva problemele

Cauta modalitati de a rezolva problemele pe care le intampini: planifica, cere mai mult ajutor de la persoanele din casa, implica persoane straine in unele din sarcinile pe care le ai, refuza sa faci lucruri noi etc. Desi ai impresia ca lucrurile nu sub sunt controlul tau, prin actiunile pe care le faci iti poti imbunatati viata.

Odata ce vei observa ca te descurci cu micile schimbari si starea de spirit ti s-a imbunatatit, poti aplica aceeasi reteta si la schimbari mai mari in viata si obiceiurile tale.

Photo by Mathilde Langevin on Unsplash

Adauga comentarii!