Lucruri bune care ti se intampla dupa nastere

Vorbim atat de mult despre care sunt dificultatile cu care te confrunti dupa nastere incat uitam sa mai vedem si partea buna a paharului. Ceea ce este o mare greseala. Pentru ca modul in care percepem lucrurile este esential. O persoana optimista se descurca mult mai usor decat una care vede probleme peste tot.

Asa ca trebuie in fiecare zi sa facem un efort ca sa ne spunem lucrurile bune care ni se intampla. Pentru ca lucrurile rele ni le spune imediat. Ce ti se intampla bun dupa nastere?


O multime de lume se intereseaza de tine

Si, mai mult de atat, vor sa ajute. Spune da ajutoarelor. Da, pot veni sa vada copilul si sa aduca un mic cadou. Da, nu te superi sa stai in pat in timp ce bunica adoarme bebelusul. Da, ti-ar prinde fantastic o cina adusa de la restaurantul tau favorit. Si tot asa…

Ai cea mai buna scuza

Nu trebuie sa faci nimic perfect. Nu trebuie sa depui proiectul vietii tale, nu trebuie sa faci casa luna, nu trebuie sa gatesti ceva fantastic de bun. Toata lumea intelege daca nu faci absolut nimic altceva decat sa ai grija de bebelus si de tine.

Bebelusul este fantastic

Ai vea sa il mirosi in permanenta, sa il atingi constant, nu te mai saturi sa ii urmaresti fiecare tresarire a fetei? Este perfect. Poti sa faci doar asta si sa te incarci de toate energia si fericirea de care ai nevoie. Pentru o viata! Simti nevoia sa impartasesti 1000 de fotografii cu el? Este complet acceptabil!

Nu este chiar asa de greu

Nu intotdeauna recuperarea dupa nastere este grea. Sunt cazuri in care este suficienta o saptamana, doua, ca sa iti recuperezi corpul. Gandeste-te cat de mult ai visat la ziua asta cand erai insarcinata. Si acum se intampla!

Nu intotdeauna alaptarea este dificila. Poti sa fii un pic nesigura la inceput. Insa in scurt timp alaptarea poate sa devina chiar momentul tau favorit cu bebelusul.

Incet este bine

Nu te grabi nicaieri. Acum este momentul sa gusti clipa, in plinatatea ei, sa simti ca prezentul este o eternitate, cu acest bebelus fantastic care te priveste si are nevoie de tine si tu simti ca te topesti de dragul lui.

Citeste si

7 schimbari care au loc in corpul femeii dupa nastere

Depresia postnatala

Adauga comentarii!