Cum sa te reconectezi cu copilul tau

Cand sunteti despartiti toata ziua si va vedeti numai cateva ore in fiecare seara, timp in care trebuie sa rezolvati o multime de lucruri, este mai dificil sa va simtit foarte conectati. La fel se intampla si daca copiii au fost plecati in vacanta departe de noi o perioada mai lunga de timp.

Insa, de fapt, nu este nevoie de cine stie ce gesturi marete. Lucruri foarte marunte pot readuce nivelul de conexiune acolo unde am vrea sa fie. De exemplu, putem sa:


Luam masa impreuna

Masa poate sa fie un bun prilej de relaxare pentru toata lumea. Iar daca reusim sa implicam si copiii in actul de a o pregati este cu atat mai bine.

Sa ii lasam sa ia decizii

Nimic nu le face copiilor mai multa placere decat sa le dam impresia de putere si independenta. Cea mai simpla modalitate este sa ii lasam sa ia decizii in ceea ce ii priveste. Cum ar fi sa aleaga ei ce vor sa manance sau cum vor sa ne petrecem seara.

Sa facem impreuna lucruri care le plac lor

Chiar daca nu te atrege sa te joci cu masinte sau sa stai sa te uiti la desene animate, nimic nu te apropie mai tare decat sa te opresti din infinitatea de lucruri pe care le ai de facut si sa le tii companie in ceea ce le place lor sa faca.

Sa uitam o clipa de ce este ‚corect’

Nu trebuie sa fim ‚perfecti’ in permanenta. Mai putem sa mancam si desertul inainte de cina. Mai putem si sa stam mai mult in parc si sa ne comandam o pizza cand ajungem acasa. Copiii se dau in vant dupa astfel de mici variatii.

Sa ne facem poze

Nu stiu un copil care nu este incantat sa isi faca poze. Asa ca putem, fara niciun motiv, sa facem o sesiune de selfiuri. Si sa ne distram astfel, chiar daca nu este casa perfect curata si nici nu suntem perfect imbracati.

Sa radem

Nu exista conexiune mai buna decat sa razi impreuna cu cineva. Fie ca este un joc care aduce tuturor zambetul pe buze, fie ca spunem glume sau pur si simplu ne gadilam, rasul are capacitatea de a strege instant toate distantele.

Photo by Aaron Mello on Unsplash

Citeste si

4 activitati distractive pe care sa le faceti inainte sa se termine vara

Si tu poti sa fii parintele distractiv!

Adauga comentarii!