Gata pentru scoala. 5 lucruri pe care trebuie sa le faci inainte de inceperea scolilor

Suntem in luna august si, desi aceasta este luna vacantelor petrecute in familie, deja simtim o mica nostalgie la gandul ca vara aproape a trecut si se apropie inceperea scolilor. Cum, de fiecare data, luna septembrie este foarte dificila atat pentru parinti cat si pentru copii este bine sa facem cateva lucruri inainte.

Vizita la stomatolog

Copiii trebuie sa mearga regulat la stomatolog, indiferent ca se plang sau nu de probleme. Cariile copiilor se formeaza extrem de rapid. Cum este dificil sa facem aceste vizite in timpul programului incarcat de scoala, cel mai bine este sa le planificam acum, in ultimele saptamani de vacanta.


Cele mai daunatoare alimente pentru dintii de lapte

Ora de culcare

Vara esti mult mai relaxat. In plus, este lumina si frumos afara pana tarziu. Asa ca nu este de mirare ca ne culcam copiii mult mai tarziu decat in restul timpului. Odata cu luna septembrie insa somnul de dimineata se scurteaza. Si ca sa avem copii odihniti trebuie sa ii obisnuim sa se culce mai devreme seara. Este bine sa incepem aceasta adaptare cam cum 2 saptamani inainte de inceperea scolii, ca sa se faca treptat, fara impotriviri.

Planifica mesele

Mesele din timpul scolii dau o mare bataie de cap parintilor. Mai ales daca trebuie sa ii trimita cu mancare de acasa care sa reziste mai multe ore fara sa stea in frigider. Aveti aici 5 idei de gustari sanatoase. Incercati sa le preparati, sa vedeti cum sunt primite.

5 idei de gustari sanatoase pentru copii

Planifica drumul

Cum ajunge copilul la scoala si cum se intoarce acasa este o mare la problema. La fel ca si intrebarea unde sta pana cand termina parintii serviciul. Este suficient de mare ca sa poata merge singur la scoala? Daca da, cum veti comunica pentru a va asigura ca este in regula? Daca nu, ce alte solutii aveti la indemana? La toate aceste probleme trebuie sa raspundeti acum.

O mica recapitulare

Este bine ca inainte de inceperea scolii sa faceti o mica recapitulare, sa mai reimprospatati memoria cu ceea ce a invatat in anul anterior. Poate sa citeasca ceva, sa scrie cateva compuneri, sa faca exercitii la matematica. Asta il va ajuta cu siguranta odata cu inceperea anului scolar.

Adauga comentarii!