Idei pentru micul dejun al prescolarilor

Masa de dimineata este importanta si ea trebuie sa fie cat mai echilibrata si, pe cat posibil, fara mult zahar. Avem mai jos cateva idei

Oua


De la omlete pana la oua fierte, ouale sunt o alegere sanatoasa si satioasa. Sunt usor de pragatit si usor acceptate de copii.

Lactate

Iaurtul poate sa fie o optiune potrivita. Poti incerca sa ii adaugi fructe si cereale integrale si in acest fel obtii o masa completa.

Sandvisuri

Este probabil una dintre cele mai comune alegeri. Adauga si legume langa, pentru o masa completa.

Pentru a dezvolta obiceiuri bune la masa de dimineata mergi pe diversitate.

Tavita de gustari

Multi prescolari nu au rabdare sa stea la masa. Asa ca le poti lasa la indemana o tavita pe care sa aiba fructe, legume, cereale integrale, bucatele de branza. Se vor servi singuri intre alte activitati, fara a pune presiune pe ei.

Schimba meniul

Este bine sa ii obisnuiesti cu cat mai multe feluri de mancare. Asa ca schimba meniul. Ouale pot sa faca parte din clatite, branza poate sa fie un ingredient al unei salate, sandvisul poate sa se transforme intr-o tortilla.

Implica copilul in pregatirea mesei

Atunci cand timpul iti permite, implica-l si pe cel mic in pregatirea mesei. In acest fel se obisnuieste cu alimentele si isi dezvolta apetitul pentru masa.

Photo by Eiliv-Sonas Aceron on Unsplash

Adauga comentarii!