Asteptari realiste in perioada diversificarii

Toti parintii se plang ca perioada diversificarii este foarte dificila. Dar, de fapt, mai degraba emotiile sunt mari, mai ales ca fiecare mai are un sfat de dat si un pericol de exagerat. Asa ca poate ar trebui mai degraba lucrat la capitolul mituri.

Bebelusul va dormi toata noaptea

Presupunem ca bebelusul se trezeste atat de des noaptea pentru ca laptele nu este suficient ca sa il tina satul pe o perioada mai lunga de timp. Nu te astepta insa ca imediat ce incepi mancarea solida bebelusul sa doarma fara intrerupere. Macar pentru faptul ca la inceput va manca putina mancare solida.


Adio lapte

Daca alaptarea sau pregatirea biberoanelor te-au obosit, nu iti pune sperante desarte in diversificare. Desigur, cu timpul, bebelusul va renunta la lapte ca masa principala, insa nu prea curand. La inceput te bucuri daca mananca o lingurita sau doua de mancare si nu o scuipa pe toata.

Riscul de sufocare

Bebelusii se ineaca atunci cand incep diversificarea. Mancarea este uneori adusa inapoi si scuipata. Ceea ce este normal in acest proces de obisnuire. Daca copilul nu da niciun semn de stres, parintele poate sta linistit. In cazul sufocarii cu alimente insa, copilul nu mai poate respira si nici vorbi, motiv pentru care copilul trebuie supravegheat cand mananca.

Mancare dificil de preparat

Pentru bebelus orice mancare este noua si interesanta, asa ca nu iti inchipui ca ai nevoie de cine stie ce retete sofisticate. Poti fierbe alimente pe care le consumati si voi, doar sa adaugi sare si alte condimente dupa ce ai separat mancarea pentru bebelus.

Photo by hui sang on Unsplash

Adauga comentarii!