Copilasul nu vrea sa isi faca baie

In jur de 2 ani copilasii pot sa dezvolte fel de fel de frici care tie ti se pot parea absurde, insa pentru ei sunt cat de poate de reale. Iar una dintre acestea este sa faca baie.

Strategia in acest caz este sa le gasim o ocupatie care sa ii atraga si sa le schimbe atentia de la ce li s-ar putea intampla rau. Printre solutii se numara:


Spuma de baie

Daca nu vrei sa expui copilul la cosmetice pentru adulti, exista pozibilitatea de a cumpara spuma de baie conceputa special pentru copii.

Carioci pentru baie

Exista carioci concepute special pentru a fi utilizate pe oglinda, faianta, cada. Partea buna este ca se indeparteaza foarte usor, doar cu o carpa si putina apa.

Jucarii speciale

Exista jucarii pe care le poti lasa numai pentru zona baii, cum ar fi jucarii tip moara, barcute, pistoale cu apa. Dar poti merge si pe varianta unei papusi care trebuie sa fie curatata.

Cadita mica

Deca optiunile de mai sus nu functioneaza, puteti sa va intoarceti la cadita mica, pe care sa o puneti in cada mare. Acolo se va simti in siguranta.

Distractie

Baia poate sa fie un moment special de distractie impreuna: cantati, spuneti povesti, lasati copilul sa va spele pe voi, faceti un teatru de papusi etc.

Adauga comentarii!