Abilitati care fac scoala mai usoara

Sa excelezi la scoala nu este mai ales o problema de intelect sau de cat de buni sunt profesorii, ci de atitudine si abilitati in ceea ce priveste invatarea. Daca vrei sa iti ajuti copilul sa fie mai bun la scoala, nu mai pune accent asa de mare pe ajutarea la facutul temelor, ci pe alte aspecte:

Rabdare sa atingi un scop

Invata copilul sa recunoasca pasii necesari pentru atingerea unui scop si sa isi urmareasca progresul. Nu trebuie sa fie ceva legat de scoala. Poate fi vorba despre stransul jucariilor din camera sau despre un cadou luat pentru cineva din familie. Poti urmari progresul pe planse colorate, ca sa fie totul mai clar.


Esecul este numai o etapa

Nimic nu poate fi facut usor, din prima. La inceput este normal sa nu reusesti, dar asta este numai o etapa care poate sa fie depasita daca exersezi suficient. Important este sa iti placa sa incerci ceva nou si sa te bucuri de ceea ce faci.

Increderea in sine conteaza

Daca nu avem incredere in noi ne punem singuri bete in roate. Increderea in sine se construieste prin aprecierea primita de la persoanele la care tinem. Asa ca sarbatoreste reusitele copilului tau si ajuta-l, prin intrebari si atentie, sa se concentreze pe ceea ce i se intampla bine.

Controlarea emotiilor

Copiii de abia invata sa isi recunoasca emotiile si cum sa reactioneze in cazul lor. Iar acest proces de invatare va mai dura mult timp. Ceea ce putem face este sa ii ajutam sa recunoasca lucrurile care stau in puterea lor si lucrurile care sunt in afara ariei lor de influenta. Si sa se concentreze mai ales pe primele.

Photo by Kuanish Reymbaev on Unsplash

Adauga comentarii!