Activ, chiar daca stai in casa

Cum vremea urata se apropie rapid, trebuie sa gasim fel de fel de jocuri pe care le-am putea face in interior. Ele trebuie sa ne provoace suficient, sa ne permita sa facem miscare si, in acelasi timp, sa nu distruga tot prin casa. Si, pe cat posibil, sa nu fie motiv de accidente.

Vreau sa va prezint trei astfel de jocuri, pentru copii un pic mai mari, care de obicei au nevoie de mai mult spatiu ca sa fie activi.


Cursa cu o carte pe cap

Pentru acest joc nu ai nevoie de mult spatiu. Este suficient de greu oricum sa tii in balans o carte pe cap si sa mergi cu ea. Daca mai adaugi cateva obstacole minore nici nu ai nimic mai mult de facut. Cel mai distractiv este daca participa mai multi copii.

Acest joc este foarte bun pentru a forma o buna postura a corpului. In plus, nici nu poti alerga, intrucat cartea ar cadea cu siguranta si atunci trebuie sa o iei de la capat.

Gaseste lucrul ascuns

Si la acest joc este bine sa ai mai multe echipe. Si sa dai un timp in care fiecare echipa poate gasi lucrul ascuns. Poate sa fie o jucarie. Insa nu atat de mica incat sa fie imposibil de gasit fara sa imprastii lucrurile prin casa. Scopul este sa-i faci pe copii sa mearga rapid dintr-un loc in altul.

Iar daca exista timpul limita este si mai distractiv. In general, cam 3 minute de echipa ar trebui sa fie in regula.

Stretching

Stretchingul este o alta modalitate de a pune muschii in miscare fara a avea nevoie de un spatiu larg.

Ca sa fie mai atragator pentru copii le poti cere sa faca stretching in pozitii care le aduc aminte de anumite animale. Te poti folosi de pozitiile yoga clasice in acest scop. Si de aici sa improvizezi si tu unele noi.

Dificil aici este sa mentii pozitia cat mai mult. Minim 30 de secunde. Ca sa fie mai interactiv, lasa fiecare copil sa aleaga pe rand animalul pe care toata lumea sa il interpreteze.

Iar ca totul sa mearga ca pe roate, nu uita, totul trebuie sa se faca cu cat mai multa voie buna. Asa ca lauda din toata inima, chiar si cele mai mici realizari. Zambeste, spune glume, antreneaza-i pe copii sa se distreze.

Photo by Caleb Woods on Unsplash

Citeste si

Distractie intr-o zi ploioasa, in casa

Ce sa incurajezi in jocul copiilor

Adauga comentarii!