Cateva solutii la comportamentele nedorite ale copiilor

Cu totii am trecut prin asta. Am vazut cum copiii nostri capata comportamente care nu ne plac. Si ne-am intrebat cum ii putem face sa renunte la ele, cum ii putem face sa inteleaga ca nu sunt bune?

Cateva exemple:


Cand musca alti copii

Este un comportament destul de frecvent la varste mici. Agresivitatea este o caracteristica naturala. Iar cum copiii mici nu stiu sa-si dozeze emotiile se pot lasa dusi de ele si sa reactioneze agresiv.

Asta nu inseamna ca nu intervii! De fiecare data trebuie sa opresti copilul sa il mute pe celalt, sa ii explici ca este un lucru rau, pentru ca il doare si, daca este nevoie sa indepartezi copilul de la locul de joaca.

Daca stii ca exista o astfel de problema atunci trebuie sa fii mereu atent la copilul tau si sa previi inainte sa se intample. Iar daca s-a intamplat comportamentul nedorit, nu lasa lucrurile sa se desfasoare mai departe ca si cum nu ar fi fost nimic!

Isi roade unghiile, se scobeste in nas, face parturi in public

Poate, este adevarat, sa fie destul de scarbos. Iar uneori sa fie chiar dureros pentru copil.

Nu ai ce face altceva decat sa ii repeti iar si iar discutia despre igiena. Incearca sa folosesti umorul ca sa ii schimbi comportamentul. In aceste cazuri ar putea functiona cel mai bine.

Pastreaza multe batiste la indemana si nu te lasa foarte afectat. Altfel te poti trezi ca cine stie ce face in public, doar asa, ca sa te testeze / ca sa se distreze.

Se miorlaie

Acest mod al lor de a vorbi ne face instant sa explodam. Ca de obicei, insa aceasta este reactia gresita.

In primul rand ar trebui sa ne intrebam daca este ceva care il doare. Poate ca ii apare un dinte. In al doilea rand ar putea sa fie modul in care ne transmite ca care nevoie de o conexiune cu noi.

Uneori, se rezolva simplu, asezandu-ne la nivelul lor, zambindu-le imbratisandu-i – acordandu-le cateva minute de conexiune fara ca nimic sa ne intrerupa.

Alteori trebuie sa mergem mai departe. Si sa le atragem atentia ca nu intelegem ce spun, ca tonul pe care il folosesc face cuvintele neinteligibile. Si ca trebuie sa vorbeasca cu tonul lor normal.

Sursa foto: momjunction.com

Citeste si

5 moduri prin care ameliorezi comportamentul agresiv la copii

Este posibil sa fie si vina ta cand copilul se poarta urat

Adauga comentarii!