Primele ore cu bebelusul acasa – redu stresul

Sa ajungi cu bebelusul acasa dupa nastere este un lucru pe care il asteptai cu nerabdare. Dar totodata poate sa fie un moment extrem de tensionat, mai ales la prima nastere. Oare te vei descurca fara ajutor din partea medicilor, asistentelor?

Desigur ca da. Trecem in revista cateva lucruri, pentru a te ajuta, astfel, sa reduci anxietatea.


Ingrijirea bebelusului

Asigura-te ca ai scutece si servetele umede suficiente. Va trebui sa il schimbi des.

Ai la indemana un dispozitiv pentru curatat nasul? Probabil ca il vei folosi destul de des la inceput.

Tine bebelusul cu grija, sustinandu-i capul. Nu te alarma daca sughite, ii va trece curand. Ai grija la zona buricului sa fie curata si sa nu il deranjeze hainele. Daca da semne de discomfort verifica daca nu trebuie schimbat. Poti lua si temperatura o data pe zi, ca sa fii sigura.

Somnul

Este o perioada de adaptare pentru toata lumea. Profita de faptul ca esti in locul in care te simti cel mai confortabil in aceasta lume pentru a dormi. Bebelusul este bine si in primele zile face si el acelasi lucru.

Hrana

La aceasta varsta bebelusii se hranesc cam la 2 ore distanta. In timpul noptii nu te juca cu el. Ai grija sa elimine gazele, sa fie curat si este suficient, inapoi la somn!

Culca bebelusul pe spate, este cea mai buna pozitie pentru el.

Calmarea

Plimba bebelusul in brate, canta-i, introdu o rutina inainte de somnul de noapte, chiar daca este prea mic pentru asta. Rutina va fi cel mai bun aliat al tau in perioada care va urma.

In rest, daca mananca si doarme va fi in regula. La fel si tu.

Photo by Isaac Quesada on Unsplash

Adauga comentarii!