Acasa cu bebelusul – cum ar putea arata viata ta

In sfarsit s-a intamplat! Dupa atatea lungi luni de asteptare, esti acasa si tii bebelusul in brate. Am vorbit despre cum sa il ingrijesti, dar este vremea sa vorbim un pic si despre tine.

Nu iti bate capul cu haosul

Atunci cand trebuie sa ai grija de un bebelus atat de mic, care iti tine ambele maini ocupate, haosul pune stapanire pe casa. Mare lucru nu poti sa faci, asa ca impaca-te cu acest gand.


Gaseste un loc confortabil

Cam din 2 in 2 ore bebelusul trebuie sa manance. Si ii ia destul de mult sa se sature. Asa ca gaseste-ti un fotoliu confortabil in care sa te asezi atunci cand il hranesti. Iar daca te uiti la serialele favorite in acest timp, va fi cu atat mai relaxant.

Pofta buna!

Nici gand sa iti bati capul cum sa faci mai repede ca sa ajungi la corpul pe care il aveai inaintea sarcinii. Mai ales daca alaptezi. Isi va reveni el de la sine, in timp. In aceasta perioada iti este foame, corpul are nevoie de nutrienti ca sa produca lapte.

Ai nevoie de ajutor

Nu toata lumea isi revine fizic imediat dupa nastere. Daca acesta este si cazul tau, atunci orice ajutor primesti este binevenit. Este foarte bine daca esti rasfatata si ingrijita in aceasta perioada. Este o dovada ca lumea din jurul tau te iubeste. Si chiar ai nevoie de asta.

Vizitele

In primele zile toata lumea are tendinta de a dori sa vina in vizita sa va vada. Atat familia cat si prietenii. Acesta este un stres destul de mare, asa ca limiteaza-le pentru o perioada. Vei putea sa te ocupi de partea sociala in cateva saptamani, cand tu si bebelusul v-ati creat o rutina si sunteti mai putin obositi.

Photo by Hollie Santos on Unsplash

Adauga comentarii!