De la 0 la 12 luni intr-o clipa

Ai asteptat 9 luni sa iti vezi bebelusul si acum, ca este langa tine, nu iti mai poti desprinde ochii de pe el. Si ai de ce, in primul an de viata fiecare etapa este uimitoare si, uitandu-te in urma, se succed cu mare repeziciune.

1-3 luni

La 1, 2 luni va aparea primul zambet. Uita-te in ochii copilului, zambeste-i si el te va rasplati la fel. De fiecare data ti se va parea la fel de incredibil.


De la 2 luni in sus incepe sa isi sustina capul. Viata ta a devenit brusc mult mai usoara. Incurajeaza dejvoltarea muschilor punand bebelusul pe burtica.

3-6 luni

Bebelusul invata sa isi miste mainile in mod controlat. Si asta este iar o veste buna pentru tine. Poate insemna ca isi poate folosi manutele ca sa se linisteasca. Si poate, in acest fel, in timpul noptii nu mai are la fel de multa nevoie de prezenta ta. Deci vei dormi un pic mai mult. Fac pariu ca de abia asteptai!

Dar partea cea mai buna este ca bebelusul te urmareste si iti raspunde. Foarte expresiv. Asa ca fiecare zi este plina.

6-9 luni

Bebelusul sta in fundulet si pana la sfarsitul acestei perioade chiar va incerca sa stea in picioare.

In jurul varstei de 8 luni este posibil sa auzi si primul cuvant pe care il va spune. Tine telefonul aproape, vei vrea sa inregistrezi in fiecare zi.

9-12 luni

Bebelusul intelege din ce in ce mai clar ce este in jur. Incepe sa aiba preferinte. Si, desigur, ce isi doreste cel mai mult pe lume este sa fie langa tine.

Va fi mereu in miscare si in incercarea de a-si schimba pozitia. Te poti astepta sa se tina de mobila ca sa incerce sa se ridice in picioare sau sa se tarasca pentru a se deplasa dintr-un loc in altul.

Photo by yuri tasso on Unsplash

Adauga comentarii!