Poti bea cafea in timp ce alaptezi?

Perioada de alaptare este una dintre cele mai dificile din viata unui om. Sa fii trezit in fiecare noapte de cateva ori, luni la rand, te poate transforma intr-un zombie. Nu este de mirare ca simti nevoia sa bei cafea foarte des.

Dar oare poti sa bei cafea sau gurile rele care te avertizeaza ca de asta este agitat copilul si nu apuci sa dormi suficient au dreptate?


Sa vedem ce spun expertii.

Foarte putin din cafeina din cafea ajunge in lapte, in jur de 1%. Oricum, daca vorbim despre un copil sub 3 luni de zile, acesta nu poate metaboliza nici acest 1%, asa ca este posibil sa se acumuleze cafeina si sa devina iritati.

Cafeina afecteaza bebelusii in mod diferit. Unii raspund la ea, asa cum raspund la faptul ca un caine latra pe strada, in timp ce alti bebelusi nici nu baga de seama. Ce poti face este sa iti urmaresti cu atentie bebelusul si sa observi daca a avut sau nu vreun efect asupra lui faptul ca tu ai baut cafea.

Odata de bebelusii trec de pragul de 3 luni poti incepe sa bei cafea un pic mai relaxat, insa moderatia ar trebui sa fie cuvantul de baza. Trebuie tinut cont de faptul ca nu numai in cafea se gaseste cafeina. Ea poate sa apara si in ceai, in unele sucuri sau in prajituri. Toate aceste surse trebuiesc luate in calcul.

Oricum, bine ca nu este interzisa cu totul, altfel ce ne-am face fara ea?

Citeste si

Alimente nerecomandate in perioada alaptarii

De ce e bine sa bei apa cu lamaie cand alaptezi

6 alimente care cresc productia de lapte matern

 

Adauga comentarii!