Vacanta de vara in sarcina

Este foarte greu sa ne inchipuim ca trece o vara fara sa plecam undeva in vacanta. Si asta nu se schimba in sarcina, cand ne dorim cu ardoare sa se schimbe ceva ca sa ne relaxam si sa simtim ca trece timpul mai repede.

Cu toate acestea, o vacanta in sarcina nu seamana cu altele. Ai nevoie de mult mai multa atentie ca totul sa decurga bine.


Cand sa calatoresti?

Cel mai bun moment este in trimestrul doi de sarcina. Im general in aceasta perioada corpul s-a obisnuit cu sarcina si nu mai suferi de greturi. Iar sa calatoresti in al treilea trimestru nu este imposibil, insa poate sa fie inconfortabil si riscurile sunt mai mari.

Unde sa calatoresti?

Sunt de recomandat calatoriile care nu necesita o distanta mai mare de cateva ore cu masina, astfel incat sa te poti intoarce rapid daca este nevoie. In plus, calatoriile lungi nici nu sunt confortabile in aceasta perioada.

In timpul calatoriei

Sunt cateva reguli de care trebuie sa tii cont: ai nevoie de mai multe pauze in care sa faci cativa pasi pentru o buna circulatie a sangelui. Nu uita nici de hidratare, este bine sa ai o sticla de apa la indemana. Daca te gandesti sa mergi cu avionul si esti in ultimul trimestru verifica regulile companiei aeriene, ca sa fii sigura ca poti pleca.

Asculta-ti corpul

In vacante obisnuim sa facem excese – mult efort, somn haotic, prea multe alimente nesanatoase. Desigur ca nu ai vrea sa te simti in vacanta ca si cum ai sta acasa, insa nu exagera. Pastraza un program echilibrat de masa si de somn, nu sta in soare, mai ales la pranz si odihneste-te de cate ori corpul iti semnaleaza ca are nevoie. Pentru un plus de confort alege haine care sunt largi si subtiri, in culori deschise.

Photo by Ethan Robertson on Unsplash

Adauga comentarii!