Cu ce sa iti umpli cele doua saptamani inainte de nastere

Cu cat se apropie data nasterii cu atat esti mai stresat, ceea ce este foarte normal. Si cel mai probabil nu mai mergi la serviciu, asa ca ai la dispozitie intreaga zi. Presupunand ca ai totul aranjat in ceea ce priveste camera copilului si bagajul tau este la usa asteptandute, ce mai ramane de facut? Ca aceste zile sa treaca mai repede si sa nu cazi pe panta anxietatii cu totul este bine sa gasesti cu ce sa iti umpli timpul liber. Dozeaza-ti bine efortul ca sa nu te obosesti prea tare, dar nu sta numai in casa:

Ce este recomandat sa faci

Organizeaza lucrurile din casa. Mai niciodata nu avem chef sa luam toate actele si chitantele la mana. La fel, si dulapul nostru pentru haine are nevoie de atentie. Sunt multe lucruri pe care este foarte probabil sa nu le mai purtam vreodata. Arunca sau doneaza, dupa cum este cazul.


Rezolva problemele administrative. Iata inca un lucru care nu este prea tentant, dar te va tine ocupata. Si, in plus, o buna bucata de vreme nu ai mai avea timp pentru asa ceva. Asa ca deplaseaza-te acum, cat inca mai poti, fara sa fii nevoita sa ajungi acasa in maxim doua ore.

Citeste sau uita-te la filme. Sa citesti poate sa fie foarte reconfortant. Ca sa mergi la sigur, poti relua unele dintre cartile tale favorite. Uita-te la filme, sunt multe disponibile oricand iti doresti. Dar stai deoparte de povestile de familie prea triste.

Intalneste-te cu prietenii. Nimic nu te binedispune mai tare decat o intalnire cu prietenii. In plus, relatiile trebuiesc intretinute, asa ca nu rata aceasta sansa de a o face. Nu discuta numai despre anxietatile tale, profita de ocazie pentru a te expune si altor ganduri si experiente decat ale tale.

Fa cumparaturi. Sa faci cumparaturi poate sa fie obositor si relaxant in acelasi timp. Fie ca ai observat ca sunt unele lucruri care iti lipsesc, fie ca ti-ai dori sa te rasfeti cu ceva, cumparaturile iti pot spori bunadispozitie.

Plimba-te. Miscarea este o buna modalitate pentru a-ti mentine tonusul, atat fizic cat si psihic.

Ce nu este recomandat sa faci

Stai departe de stiri. Majoritatea stirilor sunt scrise intr-o tenta alarmista si este foarte usor sa iti pierzi increderea ca lucrurile vor fi bune.

Stai departe de forumurile de mame. Chiar nu te ajuta cu nimic in aceasta perioada sa citesti tot felul de povesti despre nasteri. La fel, tonul poate sa fie foarte alarmist, chiar cand este vorba despre lucruri obisnuite.

Nu te alarma la orice simptom. Nu te ajuta cu nimic sa cauti pe Google pentru orice simptom. Este clar, nu iti simti corpul asa cum erai obisnuita, dar asta nu este un semn ca lucrurile nu evolueaza asa cum trebuie.

Photo by Ömürden Cengiz on Unsplash

Adauga comentarii!