Sportul si sarcina: 5 exercitii pentru brate subtiri si tonifiate

Sarcina nu trebuie sa insemne numai vizite la medic, griji pentru sanatatea bebelusului, stari de greata, ingrasare, insomnii, picioare umflate, hemoroizi si constipatie, ci si o perioada frumoasa in care ai mai multa grija de corpul tau si iti continui, atat cat se poate, activitatile de zi cu zi. Exercitiile fizice, plimbarile, excursiile in natura, nu trebuie sa lipseasca din perioada de sarcina, ele contribuie nu numai la starea ta de relaxare, ci si la mentinerea unui tonus muscular bun.

Cele mai sigure exercitii pe care le poti face in sarcina, fara sa afecteze in vreun fel fatul, sunt exercitiile pentru brate, fara greutati sau cu greutati foarte usoare.


Pentru a avea bratele tonifiate pana la sfarsitul sarcinii si pentru a evita sa te trezesti cu pielea lasata de sub brate cand incepi sa slabesti dupa nastere, ai grija sa nu neglijezi aceasta parte a corpului si sa faci constant exercitii.

Iata mai jos 5 exercitii pentru brate pe care sa le faci in timpul sarcinii:

Exercitiul 1

Stai pe un scaun sau pe o minge fitness si flexeaza-ti bratele, apoi intinde-le pe langa corp. Acest exercitiu poate fi facut cu greutati usoare sau fara. Continua acest exercitiu alternand bratele.

Exercitiul 2

Tine bratele intinse si balanseaza-le usor in sus si in jos.

Exercitiul 3

Ridica bratele ca la exercitiul 3, paralele cu solul, apoi coboara-le pe langa corp.

Exercitiul 4

Tine un brat intins, in spatele capului, si misca doar antebratul in sus si in jos de 20-30 de ori. Repeta miscarea si pentru celalalt brat.

Exercitiul 5

Tine o greutate cu ambele maini si ridic-o in sus si in jos deasupra capului.

Tu ce exercitii obisnuiesti sa faci?

Citeste si:

Cat este normal sa te ingrasi in perioada sarcinii?

Sursa foto: livestrong.com

 

Adauga comentarii!