6 semne timpurii de sarcina

Nu mai ai rabdare si vrei sa stii daca esti insarcinata? Din pacate, semnele timpurii de sarcina sunt foarte putine si greu de depistat, trebuie sa fii o buna cunoscatoare a propriului organism ca sa stii ca in corpul tau au aparut tot felul de modificari hormonale.

De obicei, semnele de sarcina se instaleaza la 2-3 saptamani de la ovulatie, cele mai comune fiind intarzierea menstruatiei si greturile.


Se poate, totusi, sa ne dam seama de o sarcina mai devreme de 2-3 saptamani de la ovulatie? Uneori, da, insa, tinand cont ca fiecare corp este diferit, aceste semne nu sunt universal valabile.

Care sunt semnele de sarcina care pot sa apara inainte de data inceperii menstruatiei?

1. Sensibilitate a sanilor

Cand sanii sunt mai sensibili la atingere, intr-un mod diferit fata de ce simti in mod normal inainte de menstruatie, atunci acest lucru ar putea indica faptul ca esti insarcinata. Cu cat sarcina avanseaza, cu atat sanii devin mai sensibili.

2. Greturi usoare

Greturile pot sa apara si la o saptamana de la implantarea ovulului, insa sunt atat de discrete incat de multe ori nu le luam in seama. Nu toate femeile experimenteaza greturi in sarcina, asadar, daca nu le ai, nu inseamna ca nu esti insarcinata.

3. Balonare

Simptomele timpurii de sarcina pot include balonarea, dar si usoare modificari ale tranzitului intestinal. Pentru ca in corp creste nivelul de progesteron, acest lucru atrage dupa sine flatulenta si constipatia.

4. Sangerare usoara

Cand ovulul este fertilizat, la 6-10 zile de la ovulatie, multe femei pot avea o sangerarea foarte usoara si scurta. Aceasta sangerare (spotting) poate sa apara si la ovulatie, insa si atunci cand ovulul se implanteaza pe peretele uterului. Daca ai un ciclu menstrual regulat, de 28 de zile, poti experimenta sangerarea la implantare intre ziua a 20-a si ziua a 24-a.

5. Dureri de cap

Pentru multe femei schimbarile hormonale din perioada sarcinii scad nivelul de zahar din sange si pot provoca dureri de cap, dar si o usoara oboseala. Pentru ca sunt niste simptome pe care le experimentam des, nu le asociem cu sarcina.

6. Temperatura bazala ridicata

In perioada ovulatiei, toate femeile au temperatura bazala mai ridicata, intre 36.5 si 37.2 grade. Atunci cand ea nu scade dupa terminarea ovulatiei si ramane ridicata, cel mai probabil este vorba de o sarcina.

Alte semne timpurii de sarcina care pot sa apara sunt: ameteala, lipsa poftei de mancare si diverse alte modificari ale apetitului culinar, sete, gust metalic in gura, nevoia de a urina mai des, usoare crampe abdominale la 7-10 zile de la ovulatie, schimbari ale starii de spirit.

Pentru ca semnele de mai sus sunt destul de vagi, ele accentuandu-se cu cat sarcina evolueaza, nu putem sti cu siguranta daca e vorba de o sarcina sau nu. Cel mai simplu mod este sa faci un test de sarcina la cateva zile de la intarzierea menstruatiei.

Adauga comentarii!