Cele mai simple retete de inghetata pentru copii

Copiii nu prea au simtul masurii si, daca ar fi dupa ei, ar manca numai biscuiti cu crema, inghetata si chipsuri. Ca sa nu iti faci griji ca mananca prea multa inghetata si, implicit, prea mult zahar, pacaleste-i cu inghetate facute in casa, cu ingrediente naturale, pe care le pot consuma in ce cantitati vor.

Iata mai jos 3 retete de inghetata de casa pentru cei mici:


Inghetata cu banane

Nu ai timp sa stai prea mult in bucatarie? Cea mai rapida inghetata este cea pe care o poti face dintr-un singur ingredient: banana congelata. Pentru ca inghetata sa fie dulce, trebuie ca banana sa fie coapta bine.

Cum procedezi? Tai o banana feliute, le pui intr-o cutie si le bagi la congelator. Cand sunt inghetate bocna, le dai la blender bine-bine pana cand se fac atat de cremoase incat n-ai zice ca sunt banane. Orneaza inghetata cu fructe de padure, cu putina miere si nuci pisate, scortisoara, fulgi de cocos sau cateva bucatele de ciocolata.

Inghetata cu capsuni si avocado

O alta varianta de inghetata, usor de preparat, care sa includa numai ingrediente sanatoase, este inghetata de capsuni cu avocado si banana. Fructul de avocado si banana fac inghetata cremoasa, iar capsunile ii dau un gust irezistibil.

Cum procedezi? Amesteci bine cu blenderul 2 cani de capsuni, o banana, un avocado copt bine, o cana de lapte de vaca, 2 linguri de zahar brun sau 2 linguri de miere, pui pasta rezultata in recipiente si le bagi la frigider. Ai grija sa amesteci din cand in cand in ele ca sa nu se faca ace de gheata.

Inghetata cu afine si lamaie

Afinele sunt considerate adevarate medicamente naturale, ele sunt bogate in vitamina C, vitamina A, antioxidanti, fibre, mangan, potasiu si vitamina K. Combinatia de afine cu lamaie este una perfecta pantru intarirea imunitatii celor mici.

Cum prepari inghetata cu afine? Amesteca bine cu blenderul o cana de afine, o cana de iaurt grecesc, 2 linguri de zahar brun sau 2 linguri de miere si sucul de la o jumatate de lamaie. Lasa compozitia la congelator pana cand ajunge la consistenta dorita. Ca sa eviti formarea acelor de gheata, nu uita sa mai amesteci din cand in cand in ea cu o lingurita.

Adauga comentarii!