Semne ca nu mai faci fata si ar trebui sa te ocupi mai mult de tine

Intrucat suntem atasati atat de tare de copiii nostri si ei par sa aiba nevoie de noi in fiecare secunda, nu este de mirare ca la un moment dat ajungi sa nu mai faci fata. Chiar daca nu iti este atat de evident asta si doar iti spui ca este o perioada mai grea, care trebuie sa treaca.

Desigur, trebuie sa treaca, numai ca trebuie sa te implici si tu, activ, ca sa iti fie mai bine. Trebuie sa constientizezi ca este momentul sa iti acorzi mai multa atentie ca lucrurile sa se imbunatateasca.


Exista cateva semne ca ai tras prea mult de tine. Unele dintre ele pot sa fie psihice

  • Incapacitatea de a te concentra sau de a rezolva o problema
  • Incapacitatea de a-ti aminti detalii
  • Iritarea, senzatia ca esti depasita
  • Reactii emotionale fata de lucruri pe care in mod normal nu le-ai avea.

Din pacate, starea de rau are adesea si unele repercursiuni fizice. Cel mai adesea se manifesta prin scaderea sistemului imunitar, ceea ce face mult mai probabila incapacitatea corpului de a se lupta cu bolile. Dar pot sa fie si alte semne precum durerile de stomac, o crestere a pulsului sau a temperaturii.

Ce trebuie sa faci

O astfel de problema nu se poate rezolva imediat. Primul pas este sa o constientizezi. Al doilea este sa inveti sa iti dai mai multa atentie.

Fii mai blanda cu tine

Daca obisnuieti sa iti spui ca TREBUIE sa faci una sau alta poti inceta sa te mai adresezi astfel persoanei tale. Arata fata de tine aceeasi grija si respect pe care o arati celor din jurul tau. La cata lume tipi ca trebuie sa faca un lucru sau altul? Probabil ca la nimeni.

Lucrurile de baza nu se negociaza

Este imposibil sa te simti bine daca lucrurile de baza nu sunt indeplinite – daca nu ai apucat sa te speli, daca nu esti imbracata curat, daca stai in o casa in care exista prea mult haos ca sa o poti suporta. Si, din pacate, atunci cand avem impresia ca nu avem timp, acestea sunt primele lucruri la care renuntam. Nu este de mirare ca si mintea ne este vraiste. Solutia este sa nu renuntam la niciunul dintre aceste lucruri si sa le facem la prima ora dimineata. Asta ne va asigura ca vom avea o stare de bine, de confort, de-a lungul zilei.

Gaseste solutii

Chiar daca ti se pare ca nu exista solutii, in prezent, de fapt de tine depinde sa le gasesti si sa le aplici, astfel incat sa iti fie bine. Cel mai adesea, ajuta o mai buna planificare. Ajuta si capacitatea de a spune nu atunci cand ai de facut ceva in plus fata de ceea ce faci. Daca ai impresia ca nu poti vedea lucrurile altfel decat o faci in prezent atunci ajuta foarte mult sa stai de vorba cu cineva, ca sa capeti o noua perspectiva.

Photo by Pablo Varela on Unsplash

Adauga comentarii!