Moduri simple de a mai reduce stresul sarbatorilor

Daca si tu simti in aceste ultime zile ca nu mai faci fata cu toate cerintele legate de sarbatori – de la cadouri care trebuie cumparate pana la petreceri si pregatirea casei, atunci lista de mai jos te poate face sa te simti mai in control.

1. Nu renunta la rutina

Este adevarat, este o perioada mai deosebita a anului, insa nu renunta la programul obisnuit. In cadrul lui esti cea mai eficienta. In plus, daca renunti cu totul la perioadele de liniste efectele negative se vor vedea rapid.


2. Nu face planuri prea multe

Daca iti incarci programul foarte tare toate acestea te pot da peste cap si sa ajungi sa nu te mai bucuri de nimic. Mai bine introduci numai cateva activitati cu specific de sarbatori si de bucuri de ele cat poti de tare.

3. Alege numai ceea ce iti place

Sunt foarte multe traditii de sarbatori, insa nu este obligatoriu sa le faci pe toate. Alege numai ceea ce iti place. Nu trebuie sa vizitezi targuri de Craciun, daca nu iti place aglomeratia. Nu trebuie sa faci mancaruri elaborate, daca nu iti place sa stai in bucatarie. Nu trebuie sa cauti cadoul perfect pentru fiecare, daca urasti sa mergi prin magazine.

4. Lasa telefonul

De sarbatori parca nu mai lasi telefonul din mana. Toata lumea are mesaje de trimis, poze de facut. In ritmul asta nu ai mai reusi sa faci nimic altceva. Mai bine alegi ca in timpul pe care il castigi astfel sa stai cu persoanele care iti plac, sa asculti muzica, fa faci sport.

5. Fii generoasa

De fapt despre asta sunt sarbatorile, despre a darui. Nu neaparat cadouri scumpe. Daruieste timp, daruieste zambete, daruieste buna dispozitie. Uita de liste enorme cu lucruri care trebuiesc facute perfect. Daruieste ceva unui strain. Daruieste-ti tie posibilitatea de a te simti bine. Daruieste copiilor relaxarea de a stii ca totul este in regula chiar daca ati ars prajitura pe care ati facut-o impreuna.

Photo by Toa Heftiba on Unsplash

Citeste si

Vacanta de iarna cu copiii: 5 destinatii la indemana

Adauga comentarii!