Cum sa scapi de tantari

Cand suntem acasa ne este destul de simplu sa ne pazim de tantari. Insa o mare parte din vara suntem plecati in concediu. Iar acolo este mai greu sa controlam spatiul din jur. Sau poate ca suntem intr-o zona cu multi tantari, ceea ce este normal daca stai in natura.

Ce solutii ai:


Ulei de lavanda

O mare problema cu solutiile contra tantarilor este ca miros urat. Dar exista plante care alunga tantarii si care pentru oameni sunt placute. De exemplu lavanda. Asa ca ia ulei de lavanda, amesteca-l cu apa distilata si foloseste un spray pentru a da atat pe corp cat si pe haine fara probleme.

Aparat contra tantarilor

Exista aparatele clasice, pe baza de substante, insa exista si unele pe baza de ultrasunete, daca esti nelinistit in ceea ce priveste calitate aerului din jurul tau. Problema cu aceste aparate este ca trebuie sa ai o sursa de energie, ceea ce nu este intotdeauna posibil.

Bratara contra tantarilor

Vrei sa fii liber sa mergi unde vrei si totusi sa nu te ungi pe tot corpul cu vreo solutie? Atunci poti apela la bratari contra tantarilor. Ele se pot pune la mana, la picior sau prinse de o haina si poti merge unde vrei. Pot fi folosite timp de 10 zile, dupa care incep sa nu isi mai faca efectul.

Lumanari contra tantarilor

Cand esti in spatiu liber, sa zicem intr-o gradina, ai vrea sa stai relaxat fara ca sa te supere tot felul de gaze, fie ele tantari sau muste. In acelasi timp insa nu suporti acele aparate care atrag insectele ca sa le prajeasca. O solutie mult mai eleganta este sa apelezi la lumanari concepute special pentru asta. In timp ce ard, ele imprastie miros de lavanda, lamaita sau alte plante de care insectele se feresc.

Photo by Agnieszka Kowalczyk on Unsplash

Adauga comentarii!