6 idei pentru a-l tine pe copil ocupat in avion

Calatoriile cu avionul par sa fie foarte potrivite pentru familii, mai ales prin prisma faptului ca tin mai putin. Pe de alta parte insa, este forba despre un spatiu foarte mic in care sunt multi oameni si copilul nu are voie sa se miste de pe scaun. Ceea ce pare imposibil si te temi ca se va termina apoteotic, cu o criza de nervi.

Cum sa il tii ocupat?


Da-i sa manance

Daca mananca, atunci va fi preocupat de acest lucru. Poti, pentru mai mult efect si ca sa mai tragi un pic de timp, sa faci o mica sceneta atunci cand cauti prin geanta. Alege lucruri care stii ca ii plac, chiar lucruri pe care nu le-ai cumpara in fiecare zi.

Da-i o tema

Poate ca nu ti se pare chiar o mare fericire sa incepi vacanta cu o tema, insa ii poti explica faptul ca are o tema de la scoala si, daca o termina in avion, atunci va avea toate zilele urmatoare libere. Daca nu are tema ii poti inventa tu ceva de facut, cu un creion si o foaie de hartie. Timpul trece mult mai rapid atunci cand este ceva care te tine concentrat.

Cateva jucarii

La copiii mai mici prind foarte bine jucariile. O jucarie noua poate sa ii capteze atentia mai mult timp. Nu trebuie sa fie ceva mare, poti inventa mult mai multe jocuri cu figurine. Participa si tu la joaca lui, pentru ca este intotdeauna mai placut sa ai companie.

O carte

Uneori, daca ai noroc, copilul poate sa fie suficient de atras de o poveste incat sa o asculte cu atentie. Pe de alta parte insa, sunt atat de multe lucruri care il pot distrage incat va fi foarte greu sa obtii atmosfera vrajita care va invaluie atunci cand ii citesti acasa.

Jocuri

Cand ai copii mai mari poti apela la jocuri de societate. Cel mai simplu este sa jucati carti, desi uneori mai merge si X si 0 sau alfabetul. Marea problema aici este daca ai un copil care se supara usor atunci cand pierde. Nu ai vrea sa dea cu picioarele in scaunul din fata.

Atrage-l in conversatii

Este linistit, nu are unde sa plece :), asa ca il poti atrage in conversatii. Ii poti povesti despre locurile pe care le veti vedea, despre programul pe care il faceti, despre vechile calatorii pe care le-ati facut etc. Iar daca nu sustii numai tu toata conversatia si mai intervine si vreun necunoscut este cu atat mai bine. Copilul va fi ocupat sa se bucure ca este in centrul atentiei si totul va fi mai usor.

Adauga comentarii!