Un abdomen tonifiat, mai rapid

In general, stim ca abdomenele ne ajuta sa avem un abdomen mai frumos conturat. Dar pare o munca fara sfarsit, care nu duce la niciun reziltat. Am putea sa imbunatatim cumva rezultatul? Ei bine da, miscarea este importanta pentru tonifiere, insa mai sunt si alte lucruri de care sa tii cont.

Respiratia

Este important sa iti oxigenezi corpul atunci cand faci miscare. Si avem tendinta de a ne tine respiratia, exact cand nu ar trebui, atunci cand devine mai greu. Obisnuieste-te sa inspiri atunci cand te lasi pe spate (pentru ca este miscarea mai usoara) si sa expiri atunci cand te ridici.


O arie intreaga de miscari

Abdomenele simple nu te vor duce prea departe. Trebuie sa te si rotesti sau sa te rasucesti, astfel incat sa folosesti cu adevarat toti muschii. Vei gasi o multime de exercitii din care sa te inspiri. Si unele pot sa fie chiar relaxante, cum este yoga.

Pasi mici

Daca vei dori sa faci din start miscari prea complicate probabil ca vei renunta repede, intrucat vei vedea ca nu reusesti. Asa ca incepe cu miscari mici. Poate ca flotarile nu iti vor iesi din prima. Insa iti poti intari corpul pur si simplu sustinandu-te in maini si picioare cu corpul complet drept, ca o ‘scandura’.

Greutatile

Daca simti ca abdomenele pe care le faci nu au niciun efect, poate ca este momentul sa faci exercitiile un pic mai dificile. Si cea mai simpla care este folosind greutati. Astfel, fara sa pui la bataie mai mult timp, pe care probabil ca nu il ai, poti ajunge la rezultate.

Controleaza miscarile

Este bine atunci cand faci sport sa nu mai faci si altceva, cum ar fi sa te uiti la TV. Toata concentrarea trebuie sa se duca in ceea ce incerci sa obtii. Altfel miscarile nu sunt controlate. De exemplu, vei avea tendinta de a lasa capul jos atunci cand ajungi pe spate, ceea ce reduce mult presiunea adupra muschilor. Incearca sa tii mereu barbia adusa spre piept si vei vedea diferenta.

Nu uita de spate

Poate ca abdomenul te intereseaza, insa nu uita de spate niciodata. Nu vrei sa ajungi sa ai dureri. Incepe intotdeauna sesiunea de abdomene cu o incalzire a intregului corp. Si include neaparat si exercitii care au drept scot intarirea muschilor spatelui.

Photo by Form on Unsplash

Adauga comentarii!