Cum sa scapi de grasimea de pe burta

Parca nimic nu este mai dificil de dat jos decat grasimea de pe burta. Cu toate acestea, instructorii de fitness iti spun ca nu este imposibil. Ai nevoie insa de schimbat anumite obiceiuri care au dus la formarea grasimii. Iar rezultatele vor fi vizibile cam in 30 de zile.
Modificarile pe care le faci trebuie sa fie pe 3 paliere:

Mai putine calorii

Nu este vorba despre o dieta de infometare, ci mai mult de atentie la ceea ce mananci. Daca nu stii nimic despre alimentele care au cele mai multe calorii nu ar strica sa te informezi. Insa pe langa asta conteaza si sa iti planifici mesele astfel incat sa nu te simti flamanda. In general, daca mananci cu 500 de calorii mai putin pe zi efectele se vor vedea intr-o luna.


Tips
– O foarte mare cantitate de calorii se gasesc in bauturi. Este bine ca in aceasta perioada sa bei mai ales apa.
– Este foarte util sa tii cat de cat evidenta a ceea ce mananci, mai ales la inceput. Nu suntem intotdeauna constienti cat de multe se aduna intr-o zi.

Mai multa miscare

Nu iti inchipui ca trebuie sa faci cate 30 de bazine zilnic sau sa alergi cate o ora in fiecare zi. Insa alege sa te misti, orice forma ia aceasta miscare – poate ca mergi pe jos in loc sa te mai urci in masina cand te duci la serviciu, macar o parte din drum. Poate ca nu mai stai serile pe canapea, ci alegi sa te plimbi. Si, intr-adevar, nu strica si sa inoti un pic. Se spune ca este sportul care iti face cea mai frumoasa silueta.

Tips
– ca miscarea sa aiba efect mai mare combina exercitiile de stretching cu unele de cardio
– alege sa faci si miscare in aer liber, mergand pe munte, plimbandu-te cu bicicleta sau facand yoga in parc.

Stare emotionala

O mare parte din ceea ce mancam gresit este datorat faptului ca folosim mancarea si bautura ca modalitate de a reduce stresul. Iar stresul este combinat si cu lipsa de somn, ceea ce ne face sa mancam si mai mult, crezand, gresit, ca astfel capatam un pic mai multa energie.

Tips
– petrece mult timp in aer liber ca sa te poti deconecta
– fa zilnic ceva care iti place – de la citit o carte pana la intalniri cu prietenii, chit ca nu le poti acorda decat o perioada redusa de timp.

Adauga comentarii!