Cum sa fii un parinte puternic

Cand esti parinte ai o familie de care trebuie sa ai grija si pe care trebuie sa o indrumi. Si cum nu exista persoana care sa nu treaca prin perioade mai dificile, ai vrea sa fii un parinte puternic, unul care vine cu solutii, nu doar se plange.

Iar momente in care trebuie sa vii solutii sunt cu sutele, de la probleme mici pana la probleme mari. Trebuie sa raspundem la nenumarate intrebari: Cum sa fac sa manance diversificat? Ce sa schimb ca sa nu se mai trezeasca in timpul noptii si, mai tarziu: Cum sa-i spun ca nu are prietenii potriviti? Cum sa-l motivez sa invete? etc.


Sunt cateva lucruri pe care le poti face pentru a gasi raspunsul potrivit la toate aceste probleme la care acum nu ai un raspuns.

Ai rabdare

Solutiile nu sunt intotdeauna evidente si usor de descoperit imediat. Principalul lucru este sa nu te lasi coplesit, oricare ar fi situatia cu care te confrunti si sa cauti, in mod activ, modalitati de a o rezolva. Poate ca nu vei reusi la prima incercare, dar una dintre urmatoarele se va dovedi viabila.

Gaseste suport

Nu putem sa le stim pe toate si din aceasta cauza apelam la cei din jurul nostru care se pricep mai bine. Prin urmare, nu te inchide in tine cu problema ta, ci gaseste persoane dispuse sa vina cu un sfat sau mai mult de atat. De cele mai multe ori, tot suportul de care ai nevoie este unul emotional, iar aici rolul celor apropiati tie este esential.

Ai incredere in instinct

In majoritatea cazurilor, o situatie care te preocupa, careia i-ai acordat atentie, este cel mai bine cunoscuta de catre tine. Asa ca ai incredere in ceea ce iti spune instinctul sa faci si ia o decizie. Desigur, nu exista nicio garantie ca instinctul ti-a aratat calea perfecta, insa lucrurile sunt ajustabile in timp si vei putea imbunatati pe parcurs ceea ce nu functioneaza.

Pastreaza-ti calmul

In copiii nostri investim cel mai mult din fiinta noastra. Tot ceea ce ii priveste ni se pare crucial si din cauza asta ne pierdem cumpatul foarte usor. Insa asta este exact ceea ce nu ar trebui sa facem ca sa gasim solutii. Asa ca primul lucru pe care trebuie sa il faci atunci cand te confrunti cu o problema este sa te calmezi si apoi sa treci la punctele anterioare.

Photo by Sharon McCutcheon on Unsplash

Adauga comentarii!