Copiii in bucatarie, prilej de invatare

In majoritatea cazurilor, copiii iubesc sa gateasca, numai ca nu li se prea ofera prilejul sa taie, sa amestece, sa framante. Pe de-o parte pentru ca parintii incearca sa scape cat mai repede de ceea ce vad ca pe o corvoada si un copil in jur numai i-ar incurca si pe de alta parte pentru ca li se pare destul de periculos pentru copii.

Dar atitudinea este una gresita, mai ales ca ne dorim sa invatam copiii sa duca un stil de viata sanatos, unul care implica si mancare gatita acasa. Si, in plus, chiar daca nu ne dam seama, copiii invata enorm in bucatarie, in domenii in care nu ne-am fi asteptat.


Matematica

Majoritatea retetelor se bazeaza pe cantitati ale ingredientelor. Acestea trebuie sa fie masurate, calcule matematice trebuie facute.

Chimie

In retete folosim apa, bicarbonat de sodiu, otet si putem urmari si explica modul in care ele interactioneaza cu ingredientele.

Intelegere

Ne dorim sa expunem copiii la situatii in care sa citeasca un text, sa inteleaga despre ce este vorba si sa actioneze in consecinta? Atunci retetele sunt perfecte.

Dexteritate manuala

Sa gatesti presupune precizie, echilibru si un foarte mare numar de gesturi, care trebuie sa fie coordonate.

Iar pe langa toate acestea, conteaza enorm si timpul petrecut cu familia astfel. Sunt momente in care te poti destinde, in care poti discuta, in care poti transmite si asculta parerile despre lume. Totul este ca atmosfera sa ramana una relaxata, indiferent cat de bine va iese sau nu ceea ce gatiti. Iar daca ati reusit sa faceti impreuna ceva bun, nu ratati sa va celebrati reusita si sa ii lasati si pe altii sa se bucure de ea.

Photo by Hannah Tasker on Unsplash

Adauga comentarii!