Cum slabesti dupa ce nasti

Desi peste tot pe la televizor, pe Facebook si in presa suntem invadati cu stiri despre vedete care au slabit dupa nastere intr-un mod spectaculos, in mai putin de doua luni, nu este sanatos sa tii o dieta drastica in aceasta perioada. Greutatea pe care ai acumulat-o in perioada sarcinii dispare in mod firesc, asa cum a aparut, intr-o perioada de 6-14 luni. De ce sa te grabesti?

Ce reguli trebuie sa respecti ca sa ajungi la greutatea ta de dinainte de sarcina?


1. Evita carbohidratii rafinati

Carbohidratii rafinati sunt cauza principala a depunerii de grasime in zona abdominala. Ei nu contin cine stie ce nutrienti, asadar nu te privezi de nimic daca nu ii consumi. Carbohidratii rafinati pe care ii consumam cel mai frecvent sunt painea alba, pastele, prajiturile, biscuitii, covrigii si produsele de patiserie. Inlocuieste carbohidratii rafinati cu paine din cereale integrale, paste integrale, biscuiti de ovaz si, cel mai important, evita dulciurile.

2. Nu te stresa

Faptul ca te-ai ingrasat mai mult decat te asteptai in perioada sarcinii nu trebuie sa te streseze. Ingrasarea este un proces natural in sarcina si trebuie sa iei acest lucru ca atare. Daca te stresezi, corpul tau secreta hormonul cortizol care incetineste procesul de slabire. Medicii recomanda sa astepti 6 saptamani pana cand incepi sa faci eforturi sa slabesti, pentru a-i da corpului tau timpul necesar pentru a se recupera. De asemenea, daca alaptezi, cel mai indicat este sa astepti cel putin 2 luni pana cand incepi sa reduci din alimentele pe care le consumi in mod normal.

3. Taie 400 de calorii din meniul zilnic

Ca sa slabesti cel putin o jumatate de kilogram pe saptamana, este important sa tai din meniul tau zilnic 400 de calorii, in functie de cum te simti. Ai grija sa nu tai mai mult de 500 de calorii pe zi, deoarece te vei priva de nutrienti, te vei deprima si nu vei mai avea energie pentru cel mic. Daca alaptezi, nu trebuie sa reduci mai mult de 200-300 de calorii zilnic, mai ales ca organismul tau arde deja calorii in perioada alaptarii.

4. Nu manca haotic

Desi tot programul tau se va construi in jurul programului bebelusului, incearca sa nu mananci chipsuri, nachos, pufarine, dulciuri si tot felul de alimente nesanatoase intre mese. O idee buna este sa ai multe fructe, migdale, nuci la indemana si sa le consumi pe post de gustari. De asemenea, nu uita sa mananci o salata la fiecare masa.

5. Fa cateva abdomene in fiecare zi

Chiar daca ingrijirea copilului te extenueaza, fa-ti timp pentru 5-10 minute de abdomene in fiecare zi. Abdomenele sunt eficiente pentru reducerea grasimii din zona abdominala si, mai ales, pentru reducerea burtii de dupa nastere. Ca sa eviti sa ramai cu o burtica moale mult timp dupa nastere, fa-ti timp pentru cateva minute de abdomene zilnic. Daca nu reusesti sa faci asta, o bicicleta medicinala ti-ar fi de un mare ajutor.

Adauga comentarii!