5 prejudecati despre femeile care au nascut

Dintr-odata, dupa ce ramai insarcinata, viata parca se complica. Intervin rudele, parintii, se fac planuri, se discuta despre nunti, botezuri, se planifica renovarea casei si asa mai departe. Presiunea sociala devine destul de mare pentru o femeie insarcinata care primeste sfaturi din toate partile si trebuie sa faca fata schimbarilor care apar. Pe langa aceasta presiune, in timpul sarcinii, apar frecvent tot felul de pareri de pe la prieteni si cunoscuti despre cum o sa li se schimbe viata dupa ce nasc si nimic niciodata nu va mai fi la fel.

Care sunt cele mai intalnite prejudecati cu care te intalnesti dupa ce ai nascut?


Corpul tau nu va mai fi niciodata la fel ca inainte de sarcina

Auzi asa des acest lucru in perioada sarcinii, incat parca nici nu mai ai asteptari prea mari de la corpul tau. Din fericire, aceasta idee este doar un mit, corpul isi revine foarte bine dupa sarcina, iar daca ai o dieta echilibrata si faci sport, chiar nu va trebui sa-ti faci griji. Daca mitul asta ar fi adevarat, atunci fotomodelele n-ar mai face niciodata copii.

Nu vei mai avea timp de tine

Femeia cu copii nu e acelasi lucru cu o femeie neingrijita, asa cum multi tind sa creada. Daca iti organizezi bine timpul si primesti si un ajutor de la sot/mama/soacra/bona, atunci iti poti pastra multe din obiceiurile pe care le aveai inainte de sarcina. Ca sa nu mai zic de faptul ca dupa 2-3 ani copilul va avea si el o viata sociala mai bogata, va merge la gradinita, va sta mai mult la bunici si nu va mai fi nevoie sa stai tot timpul cu ochii pe el. Unul dintre lucrurile importante pe care le inveti cand ai un copil este ca dai valoare mai mare timpului pe care il ai si profiti de fiecare minut liber.

Viata ta sexuala va fi afectata

Cazurile in care viata sexuala este afectata de epiziotomia de la nasterea naturala sunt destul de rare. E ca si cand ai spune ca toate persoanele care fac apendicita fac si peritonita. De asemenea, faptul ca ai un copil nu ar trebui sa iti afecteze viata amoroasa. Daca ai grija si nu te concentrezi numai asupra copilului, atunci nu iti vei neglija nici partenerul. Oboseala este principalul factor care afecteaza viata sexuala dupa nastere, insa, cand corpul tau se va vindeca deplin si te vei adapta la noua schimbare din viata ta, atunci viata sexuala va redeveni si ea la fel de intensa. Totul sta in mintea ta.

Nu vei mai avea viata sociala

Un alt lucru neadevarat pe care il aud femeile insarcinate este ca nu vor mai avea aceeasi viata sociala pentru ca persoanele care nu au copii nu prea mai ies cu cele care au copii. Daca ai prieteni care fac asta, inseamna ca nu-ti sunt chiar prieteni adevarati si poate ca e mai bine ca s-a intamplat asa. Dupa nastere, viata ta sociala va fi imbunatatita, o sa vezi ca iti faci chiar mai repede prieteni ca inainte de sarcina.

Nu vei mai putea calatori

Acesta poate e cel mai comun mit despre cuplurile cu copii, de aceea multe persoane incearca sa calatoreasca in tot felul de locuri exotice inainte de a avea copii. Sa calatoresti cu un copil mic e intr-adevar mai dificil, insa nu imposibil, iar atunci cand copilul mai creste, o sa constati ca incepi sa calatoresti chiar mai mult ca inainte de a-l avea, din dorinta de a face cat mai multe lucruri impreuna cu el. Daca si inainte de sarcina erai o persoana comoda si nu calatoreai, atunci da, nu o sa calatoresti nici dupa ce o sa ai copii prea mult.

Citeste si Cum slabesti dupa ce nasti.

Adauga comentarii!