4 lucruri de care sa te bucuri cand copilul are 4 ani

De la 3 la 4 ani parintii trec, oficial, printr-un chin imens. Copilul debordeaza de personalitate, mult mai multa decat ar fi sanatos pentru binele sau. Asa ca parintii la varsta asta tot tipa isteric incercand sa-l tina pe cel mic departe de bucluc si el serveste crize de isterie pentru ca nu este tratat ca o persoana matura, asa cum se vede.

Ei bine, daca are implinita varsta de 4 ani nu inseamna ca instant este responsabil si poti rasufla usurat fiindca nu va mai baga niste fire in priza sau nu va mai alerga in mijlocul strazii, pentru ca ulterior sa se supere fiindca ai indraznit sa-i spui ceva. Insa tot ai avantaje imense.


A terminat cu invatarea sa faca la olita

Gata cu scutecele. Gata si cu intrebarile din 5 in 5 minute daca nu are nevoie la baie. Accidente inca mai sunt si probabil ca vor mai fi si in viitor, insa viata voastra din acest punct de vedere este mult mai usoara si mai frumoasa.

Stie sa iti comunice ce vrea

In cea mai mare parte. Uneori nu iti place cum comunica. Te deranjeaza tonul, te deranjeaza ca nu are rabdare, te deranjeaza ca nu s-a gandit la timp. Insa este mare diferenta fata de cum era inainte, cand, pur si simplu, trebuia sa ghicesti despre ce anume o fi vorba, de ce este nemultumit. S-ar putea sa te deranjeze foarte tare ce vrea, cum ar fi sa manance inghetata in loc de supa, dar macar stiti amandoi ce anume negociati.

Merge la gradinita

Nici nu ai fi crezut ca este posibil sa ai in fiecare zi mai multe ore in care poti face altceva decat sa il ingrijesti. Este o atat de mare usurare sa observi ca se poate si fara tine incat apreciezi mult mai mult momentele petrecute impreuna.

Se poate juca cu altii

Nu mai cere sa fii in permanenta prezenta, sa faci parte din jocurile lor. Acum poate sa comunice cu alti copii si sa se joace cu ei. Si ai suficienta incredere, in anumite circumstante, ca nu va intra in belele daca nu esti in permanenta cu ochii pe el. In plus, incepe sa inventeze cu alti copii fel de fel de jocuri pe care tu nu le intelegi si reusesc sa se joace impreuna o perioada mai lunga de timp fara sa se faca sa planga.

La 4 ani poti, oficial, sa spui ca nu mai ai un bebelus.

Citeste si

4 idei prin care faci fructele si legumele mai apetisante pentru cei mici

De la ce varsta trebuie sa se spele copiii pe dinti?

Adauga comentarii!