Educatie acasa la 2-3 ani

La 2-3 ani copiii sunt foarte curiosi de tot ceea ce ii inconjoara si poti profita de asta pentru a le dezvolta gandirea. Nu este in niciun caz vorba de a-i duce la cine stie ce cluburi, ci sunt lucruri simple, pe care orice parinte le poate face.

Petreceti timp afara

Timpul petrecut in natura este esential pentru dezvoltarea micutului tau. Orice il inconjoara poate sa fie privit ca un imens laborator. Nu trebuie decat sa il indemni pe copil sa observe de la insecte pana la plante. Ele vin in atatea forme si culori incat posibilitatile sunt nenumarate. Folositi toate simturile, adunati pietricele, frunze, scoici, impartiti dupa forme sau culori.


Construiti

Blocurile simple de constructii sunt o modalitate excelenta de dezvoltare. Ele ofera ocazia de a rezolva probleme, de a gasi solutii. Si copiii sunt intotdeauna incantati de ele.

Experimente

O alta modalitate de a intelege lucrurile este prin experimente. Nu te gandi ca trebuie sa faci cine stie ce lucruri complicate. La aceasta varsta este suficient sa amesteci doua culori pentru a obtine una noua sau sa pui diverse obiecte in apa ca sa vezi daca plutesc sau nu.

Numarati

Este posibil sa ti se para ca un copil de 2-3 ani este prea mic ca sa inteleaga ceva legat de matematica, insa ei sunt atrasi de aceasta chiar si acum. Puteti numara jucarii sau cate fructe sunt pe farfurie, puteti compara obiecte ca sa vedeti care este mai lung sau sa discutati despre modalitati de a imparti in mod egal.

Photo by Alexander Dummer on Unsplash

Adauga comentarii!