Batalia pentru cea mai buna scoala

Parintii sunt extrem de interesati de scoala la care merg copiii lor. Altfel nu ar face eforturi atat de mari de a-si inscrie copilul la o scoala cat mai bine cotata, chiar daca asta inseamna un mare efort de timp sau financiar. Oare este acest efort justificat? Ajuta asta cu adevarat copilul sa se descurce mai bine in viata, sa fie mai fericit cu ceea ce face?

La noi nu exista studii asupra succesului pe care il ai in viata in functie de cat de buna este scoala la care mergi. Asa ca nu ne ramane decat sa aruncam un ochi pe studiile facute de altii. Astfel, un studiu facut de Stacy Dale, matematician si Alan Krueger, economist, asupra absolventilor de facultate din America arata ca nu este atat de important sa mergi la o Universitate renumita. Sunt alte lucruri cel putin la fel de importante.


Motivarea

Un copil motivat sa reuseasca o va face indiferent de scoala pe care o urmeaza. Nu este absolut necesar sa urmeze o scoala de elita, una considetara foarte dezirabila.

Familia

Ceea ce se intampla in familie este esential – care sunt asteptarile parintilor, cat de bine stiu ei sa indrume, care sunt relatiile pe care le au parintii.

Implicarea profesorului

Aceasta are una dintre cele mai mari influente. Si cu totii am simtit-o la un moment dat, daca am intalnit un profesor foarte pasionat de ceea ce face si doritor sa iasa din tiparul strictului necesar.

Asta nu inseamna insa ca o scoala buna nu are niciun fel de influenta. S-a observat ca exista o mare influenta in cazul persoanelor dezavantajate, care vin fie din familii sarace, fie din familii in care parintii nu au studiat prea mult, fie din comunitati sociale in general dezavantajate. Acesti copii sunt cei care beneficiaza cu adevarat de noile relatii pe care si le fac daca urmeaza o scoala de elita.
Mai multe despre studii aici 

Este un subiect asupra caruia merita meditat – poate ca am obtine rezultate mai bune daca am muta accentul de la scoala de elita si note catre pasiuni si dezvoltare individuala.

Ce pasiune are copilul tau?

Adauga comentarii!