Cum poate fi stricat caracterul copiilor de catre parinti

Personalitatea umana nu este influentata de un singur lucru, insa este evident ca modul in care se comporta parintii in primii ani de viata isi pune amprenta asupra felului in care copilul se vede pe sine in relatie cu lumea din jur.

Cateva din atitudinile parintilor cu impact negativ:


Sa nu spui ‘nu’

Limitele sunt importante atunci cand traiesti intr-o societate. Iar daca acestea nu sunt trasate in copilarie, mai tarziu iti este mai greu sa accepti ca exista lucruri pe care nu le poti face.

Sa cumperi orice isi doreste

Intr-o societate consumerista esti bombardar din toate partile cu pofte pe care ar trebui sa le ai si se creaza impresia ca daca nu ti le-ai satisface ti-ar fi foarte rau. Se induce o stare permanenta de nemultumire. Iar copiii sunt in mod special victimele acestui mod de a te raporta la lucruri.

Totul este o competitie

Sa te compari in permanenta cu cei din jur si sa te privesti ca fiind neimportant daca nu reusesti sa te ridici deasupra tuturor poate duce la un sentiment pregnant ca ai esuat in viata.

Nu poti sa gresesti

Sunt parinti care nu pot accepta ca copilul lor ar fi gresit in vreo situatie. Asa ca, daca se intampla sa fie ceva care nu iese bine, imediat gasesc pe altcineva pe care sa arunce vina. Motiv pentru care, copilul nu va invata vreodata sa isi asume responsabilitatea propriilor acte.

Photo by Eddie Kopp on Unsplash

Adauga comentarii!